Få vores nyheder på mail

Danskerne data-surfer mere, når de er i udlandet

Pressemeddelelse   •   Aug 26, 2015 09:24 CEST

Telenor-koncernen kan registrere en trecifret vækst i data-roaming i sine europæiske lande. Den forgangne sommer brugte Telenor Danmarks kunder 120 % mere mobildata, når de rejste på ferie i udlandet, sammenlignet med samme periode sidste år.

Roaming er blevet billigere og enklere at bruge, samtidig med at kunderne i stigende grad har behov for at være online.

"Vi kan se den samme tendens på tværs af vores europæiske markeder, nemlig en trecifret procentvis stigning i dataforbruget, når vores kunder rejser i udlandet. Samtidig er der en lille stigning i taletrafikken. Det er et resultat af vores tiltag for at gøre det mere enkelt og overkommeligt at bruge mobile tjenester i udlandet på tværs af vores europæiske markeder, men det er også et resultat af kundernes behov for at holde forbindelsen, når de er på farten," siger Telenor-koncernens Europa-chef Kjell-Morten Johnsen.

Ifølge Telenor Danmarks trafikmålinger steg de danske kunders forbrug af data-roaming i juni og juli 2015 med 120% i forhold til samme periode sidste år. Samtidig skete der en stigning i tale-roaming på 8%, mens SMS-forbruget i udlandet faldt med 6%. Målt på roaming-trafik var de danske Telenor-kunders tre foretrukne sommerdestinationer Sverige, Tyskland og Spanien. Telenor Danmark har i år øget sine data-roaming-pakker, så kunder der rejser i EU-lande højst betaler 29 kr. om dagen for op til 100 MB mobildata.

"Vi har lanceret nye roaming-pakker og tillægstjenester i vores europæiske markeder for at gøre roaming mere overkommeligt, forudsigeligt og lettere at bruge. Det er kun starten på Telenor-koncernens roaming-tiltag, som vi bebudede på Mobile World Congress i Barcelona i marts i år, så kunder med appetit på mobildata undgår uforudsigelige omkostninger, når de bruger mobile tjenester i udlandet,” siger Kjell-Morten Johnsen.

Roaming-trends i andre europæiske Telenor-lande

  • Hos Telenor Sverige steg forbruget af data-roaming med hele 300 procent. Svenskerne roamede mest i Danmark, Norge og Spanien.
  • I Norge registrerede Telenor 103 procents vækst i forbruget af mobildata i udlandet i juli 2015 sammenlignet med samme måned sidste år. De norske Telenor-kunders foretrukne destinationer var Sverige, Danmark og Spanien.
  • Bulgarere, som rejste til udlandet i juni og juli, data-surfede 240 % mere denne sommer end i sommeren 2014, og bulgarerne ringede også 23 % mere på deres rejser sidste sommer.
  • I Ungarn konstaterede Telenor også en stigning i tale-roaming, og på datasiden registrerede Telenor Ungarn en tredobling af roaming-trafikken. Telenor Ungarns kunder roamede især i Østrig, Tyskland og Italien.
  • I Montenegro og Serbien blev forbruget af data-roaming mere end fordoblet i forhold til juni og juli 2014. Top tre roaming-destinationer for Telenors serbiske kunder var Montenegro, Bosnien og Grækenland, mens Telenors montenegrinske kunder foretrak Serbien, Bosnien og Kroatien.

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.