Få vores nyheder på mail

Danskerne flytter fra fjernsynet til computere og tablets

Pressemeddelelse   •   Feb 17, 2015 07:06 CET

En ny undersøgelse omkring danskernes seervaner viser, at danskerne i stigende grad dropper fjernsynet med dets faste sendetider for i stedet at se tv og film på computere og tablets, når tiden passer dem bedre.

Danskerne trodser i stigende grad fjernsynets faste sendetider og ser tv, film og serie på andre tidspunkter, hvor det passer bedre ind i en travl hverdag med lange arbejdsdage, madlavning og putteritualer. Ifølge en undersøgelse, Epinion har lavet for Telenor, ser en tredjedel i dag mere tv, film og serier via internettet end for bare et år siden. Denne tendens er størst blandt det yngre publikum, hvor det er over halvdelen af de 18-35 årige, der nu bruger computere og tablets til at se film og serie.

”Vi oplever i øjeblikket, at danskerne vil se film og serie ”on demand” på deres computere, tablets og endda mobiltelefoner, hvor mange mobilenheder i dag har så tilpas store skærme, at det giver en udmærket tv-oplevelse,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Især serier er et stort seerhit på computere og tablets, og streaming giver danskerne mulighed for selv at vælge, hvornår og hvor mange afsnit de vil se af gangen. Ifølge undersøgelsen er det især de danske dramaserier, så som Rejseholdet, Krøniken, forbrydelsen og Arvingene, der lokker danskerne. Og med 76 pct. er Matador dog stadig den serie, som de fleste har set – og ifølge undersøgelse også den de fleste synes bedst om.

Selvom computere, tablets og mobiler vinder ind, er det ifølge Telenors undersøgelse dog stadigvæk fjernsynet, der bliver brugt flittigst til tv, film og serier. Undersøgelsen viser, at op til 43 pct. bruger computer og 26 pct. tablets til at se tv, film og serier, hvilket også mærkes i Telenors eget netværk, hvor danskernes dataforbrug er støt stigende.

”Vi kan se på trafikken i vores netværk, at vores kunders dataforbrug er fordoblet på bare et år. Og så er det jo sjovt at se, at forbruget generelt stiger hen på aftenen, hvilket jo godt kan være et symptom på, at danskerne i højere grad selv vælger, hvornår de vil se ”tv”,” siger Lars Thomsen.

Nøgletal fra undersøgelsen

Ser mere tv, film og serie via Internettet i dag end for et år siden: Alle: 38 pct. 18-35 årige: 55 pct. 36-55 årige: 36 pct.

Svarede til hvilken enhed, de bruger til at se tv, film og serie:

Fjernsynet: Alle: 95 pct., 18-35 årige: 86 pct.

Computeren: Alle: 43 pct., 18-35 årige: 68 pct.

Tablet: Alle: 26 pct., 18-35 årige 34 pct.

Smartphones: Alle: 12 pct., 18-35 årige 24 pct.

Hvilke serier har flest set: 76 pct. har set Matador, 68 pct. Rejseholdet, 59 pct. Krøniken, 47 pct. Arvingene. Til sammenligning har kun 22 pct. set Game of Thrones.

Undersøgelsen er lavet af Userneeds for Telenor i februar 2015 og baseret på 1.024 interviews

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.