Gå til indhold

Pressemeddelelse -

​Er din mobil klar til løbeturen?

66 % af løbere medbringer deres smartphone på løbeturen, og især løbe-apps og streaming af musik er populære, når man snører løbeskoene, viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor. Med Telenor som ny hovedsponsor for Copenhagen Marathon d.22. maj rykker smartphones, apps og mobilt internet for alvor ind som en integreret del af løbsoplevelsen for både løbere og tilskuere.

Løb og teknologi følges i høj grad ad, og to ud af tre løbere medbringer typisk deres smartphone på løbeturen. Især kvinder og unge mellem 18 og 35 år er glade for at tage deres digitale liv med ud, når de løber. For kvinder gælder det at 77 % medbringer mobilen, og for unge mellem 18 og 35 år er det 7 ud af 10. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor Danmark. Halvdelen bruger smartphonen til at tracke deres løb eller konkurrere mod sig selv eller venner gennem apps som fx endomondo og runkeeper. Det er især mændene, som er glade for denne type apps, som bliver benyttet af 64 % af mandlige løbere.

Og hvis du holder af at høre dit yndlingsnummer, når du er ude at løbe, er du ikke alene, for halvdelen streamer også musik på tjenester som fx Tidal. Især unge mellem 18 og 35 år bruger musik til at nå hele turen hjem, for her gælder det at 68 % hører musik, når de er ude at løbe.

”For de fleste af os er det lidt lettere at komme gennem løbeturen med en smartphone, som i høj grad har erstattet både kameraet, løbeuret og bærbare musikafspillere. Det gør mobilen til en integreret og vigtig del af løbsoplevelsen, og derfor er jeg glad for, at Telenor er hovedsponsor af Telenor Copenhagen Marathon” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Stream alt det musik, du vil

Med Telenor som hovedsponsor for Copenhagen Marathon d.22. maj får både løbere og tilskuere endnu flere muligheder for at bruge apps og mobilt internet.

Er du løbsdeltager, har Telenor også en opladestand inde i målområdet i nærheden af bagageteltene. Så du kan roligt lytte løs til din yndlingsmusik og have din GPS-tracking sat til, for du kan få ladet din smartphone op igen, når du er i mål, og har fundet dine heppere.

Er du hepper, kan du ved syv opladestationer langs ruten helt gratis få opladet din mobil, mens du drikker din kaffe og venter på, at dine favoritløbere kommer forbi. Så du behøver hverken at spare på facebook-opdateringer, live-tracking af dine favoritløbere eller livestreaming af løbet. Du kan følge dine favoritløbere og finde den nærmeste mobilopladningsvogn på Telenor Copenhagen Marathon app’en, som kan downloades gratis i App Store til både Android og iOS.

Gratis finisher photo sendt direkte til din mobil

Som noget nyt i år kan alle løbere få et digitalt minde med hjem i form af deres helt eget målfoto på Telenors sejrskammel i målområdet. Billedet bliver sendt direkte til din mobil ganske gratis.

Bliv den ultimative hepper i Telenor Power Zone

I Telenor Power Zone kan du blive den ultimative hepper, da Telenor uddeler gratis heppe-grej til alle tilskuere. På den 130 meter lange strækning på Øster Allé ud for Parken vil der være musik, underholdning og konfettikanoner, og du får glæde af de ca. 14.000 løbere hele 4 gange, idet de løber forbi zonen ved henholdsvis 7, 9, 31 og 33 km. Skuespiller og tv-vært Jacob Riising kommenterer løbet fra power zonen og sørger for, at humøret og energien er helt i top hos både løbere og tilskuere.

Oplevelser for de små

Som en del af Telenor Power Zone vil der være et overdækket børneområde med underholdning for hele familien. Her vil der være mulighed for at hvile de trætte tilskuer-stænger og være masser af børneaktiviteter som hoppeborge, tegneaktivitet, ansigtsmaling og mulighed for at prøve Samsungs virtual reality briller. Fra en storskærm vil der være live streaming fra andre steder på ruten.

Politiken og Telenor har indgået et samarbejde om en lille ekstra aktivitet til alle Mini Maraton løbere. Når de små ben er kommet i mål, vil der i målområdet være mulighed for at forevige øjeblikket med de stolte børn og deres guldmedalje på en sejrskammel. Her har I også mulighed for at deltage i Telenors konkurrence med masser af præmier til de bedste sejrsbilleder.

Gode løbeapps til løbere

  • Endomondo: Track din tid og konkurrer mod dig selv eller dine venner
  • Tidal: Hør dit yndlingsnummer, mens du løber
  • 5K runner eller 10K runner: Er du ikke nogen trænet løber, kan de to apps hjælpe dig med at træne op til at kunne løbe 5 eller 10 kilometer

God løbeapp til heppere

  • Telenor Copenhagen Marathon: Følg dine favoritløbere live, find din nærmeste opladestation til mobilen, se video-streaming af løbet og meget mere.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev lavet af Epinion på vegne af Telenor i maj 2016, hvor i alt 1.047 respondenter deltog. Respondenterne blev spurgt til deres brug af smartphones i forbindelse med løbeture. De 1.047 respondenter er i aldersgruppen 18-75 år, og spørgeskemaet er udsendt repræsentativt for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region. 

Har du jævnligt din smartphone med, når du er ude at løbe? Alle           Mand Kvinde 18-35 år                    36-55 år                     56-75 år                   
Ja 66 % 55 % 77 % 71 % 63 % 56 %
Nej 33 % 43 % 23 % 27 % 37 % 44 %
Ved ikke 1 % 2 % 0 % 2 % 0 % 0 %
Hvilke af følgende ting bruger du din smartphone til, når du er ude og løbe? Alle Mand Kvinde 18-35 år                                36-55 år                                56-75 år                              
Bruger løbeapps (fx endomondo og RunKeeper) 51 %                64 % 41 % 51 %                       54 %                41 %              
At streame musik  50 % 46 % 53 % 68 % 36 % 9 %

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692