Gå til indhold
Ferietips på mobilen: Undgå USB-ladere og trådløse netværk i udlandet

Pressemeddelelse -

Ferietips på mobilen: Undgå USB-ladere og trådløse netværk i udlandet

Hver sommer rejser hele familien på ferie i udlandet, og selvfølgelig er mobilen også med. Her er to ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal være sikker på mobilen.

Så er det ferietid igen, og mange tager turen til varmere himmelstrøg.

Hele familien rejser, og når mobilen er ved at løbe tør for strøm, kan det være fristende at sætte den til en tilfældig USB-lader. Det kan virke som en uskyldig handling, men det kan have store konsekvenser, forklarer Louise Haurum, ekspert i mobiltelefoner i Telenor.

- Når du mangler strøm på mobilen, så lad vær med at plugge den til en offentlig USB-lader. Du har ingen idé om, hvem som har sat den dér, og cyberkriminelle kan nemt få adgang til din data, siger Louise Haurum og anbefaler, at man i stedet anskaffer sig en rejselader eller en adapter og ekstra oplader.

- Det er en billig og effektiv foranstaltning, og du undgår at tage en unødvendig risiko.

Trådløse netværk er risikabelt
Mange af os kan ikke undvære internetadgangen på sommerferien. Men hvis du vælger at oprette forbindelse til et ukendt trådløst netværk, er det vigtigt, at du forstår risikoen.

Et trådløst netværk gør det muligt at forbinde flere computere og mobiler sammen uden en fysisk forbindelse. Derfor risikerer du, at andre brugere, der er logget på samme netværk, kan kigge med og hente din data.

- Du ved aldrig, hvem som kigger med, hvis du tilslutter dig et ukendt trådløst netværk. Cyberkriminelle med de rigtige værktøjer vil nemt kunne plante et malware på din computer eller hente oplysninger fra din mobil. Sender du derfor billeder eller kigger på din arbejdsmail, er der risiko for, at det falder i hænderne på de forkerte, siger Louise Haurum og tilføjer, at du med fordel kan bruge 4G, hvis det er muligt.

Husk at undersøg priser på data roaming i udlandet hos dit teleselskab.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og Asien, og på verdensplan hjælper vi 172 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.400 medarbejdere, har 57 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692