Gå til indhold
Forventer streamingrekord: Telenor opgraderer kapacitet forud for VM

Pressemeddelelse -

Forventer streamingrekord: Telenor opgraderer kapacitet forud for VM

Under VM forventes rekordmange danskere at streame VM-kampene frem for at se traditionel flow-tv. Hos Telenor har forberedelserne været i gang længe for at øge serverkapacitet og derigennem sikre en god streamingoplevelse for kunderne.

I dag skal det danske landshold i aktion, og som ved andre slutrunder, forventes det, at danskerne stimler sammen foran skærmene. Hos Telenor er forventningen, at streamingtrafikken under dette års VM vil være 2-3 gange så stor som på en almindelig søndag aften, som ellers er tidspunktet, hvor TV-streaming topper i en normal uge.

”Vores data fra lignende sportsevents viser, at der sker et klart peak i streamingen, når det danske hold går på banen og specielt, når de vinder. Vi forventer, at det bliver mindst lige så stort som ved EM sidste år efter landsholdets succes. Disse peaks kan blive en udfordring for vores servere og dermed den normalt gode kundeoplevelse. Derfor har vi sørget for at indkøbe og implementere ekstra kapacitet på serverne, så danskerne gerne skulle være sikret stabil streaming i god kvalitet,” siger Jesper Mølbak, netværksekspert i Telenor.

EM-kvartfinalen satte rekord i 2021
Danskernes dataforbrug under EM-kampene i sommeren 2021 tegnede et klart mønster af, at danskerne i stigende grad vælger at streame og se on demand-tv fremfor at se traditionelt flow-tv. Lørdag den 3. juli 2021 slog dataforbruget i Telenors netværk nemlig rekord for året, hvilket helt sikkert skyldes, at Danmark spillede EM-kvartfinale mod Tjekkiet.

”Vi har hele tiden et øje på netværket og kundernes forbrug for at sikre, at vores netværk er gearet til at kunne afvikle den trafik, der er brug for. Vores ambition er altid at give kunderne den bedste oplevelse, der, hvor de befinder sig, og det gælder naturligvis også i forbindelse med VM, som vi ved, at mange af vores kunder gerne vil følge med i,” siger Jesper Mølbak.

Teknikken bag
For at kunne levere stabil streaming i høj kvalitet, bruger mange streamingtjenester et Content Delivery Network, som betyder, at de placerer et netværk af servere tæt på brugerne rundt omkring i hele verden. Dermed nedbringer de ’transporttiden’ og risikoen for forsinkelser, når brugerne streamer indhold. Det betyder, at Telenor har content-servere fra en række streamingtjenester og udbydere stående i virksomhedens serverrum rundt omkring i Danmark. Og det er disse servere, og forbindelserne til og fra disse, som Telenor har opgraderet med ekstra kapacitet.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Telenors pressetelefon

Telenors pressetelefon

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S

Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692