Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Kender du selfie-typen?

Over halvdelen af danskerne har prøvet at tage en såkaldt selfie: Det viser en ny undersøgelse fra Epinion, der også afslører hvilken type, der oftest gemmer sig bag kameraet. Med smartphonen i lommen tager vi billeder og deler dem som aldrig før. Men den høje billedkvalitet gør, at vi nemt løber tør for plads på telefonen.

Den helt rigtige vinkel, det store smil og et filter, der giver porcelænshud og kridhvide tænder. Det kræver kun et klik på smartphonen at dele den perfekte version af sig selv med resten af verden i en selfie, og det er der i alt 54 procent af danskerne, der nu har prøvet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor.

Kvinder er de mest selfie-glade 

Undersøgelsen viser også, at hvis du er blandt de 54 procent, så taler sandsynligheden for, at du er kvinde, mellem 18 og 35 år gammel og føler, at du har et lidt over gennemsnitligt udseende. Når det kommer til selfies, dominerer kvinder nemlig bogstaveligt talt billedet: 63 procent af de danske kvinder har prøvet at tage en selfie mod 44 procent af mændene. Dette på trods af, at mændene generelt vurderer sig selv til at være en anelse flottere end kvinderne: På en skala fra 1 til 10 vurderer mændene i gennemsnit sig selv til at være 6,33, hvor kvinderne lander på 6,10.

Aldersmæssigt er der større forskelle at spore: I aldersgruppen mellem 18 og 35 år har hele 84 procent prøvet at tage en selfie - i modsætning hertil har kun 32 procent af danskere over 56 år rettet smartphonekameraet mod sig selv.

De gode billeder fylder på telefonen 

Ifølge undersøgelsen fra Epinion bruger halvdelen af danskerne smartphonen som den primære måde at tage billeder på. Det betyder, at der nemt kan opstå pladsmangel, fordi billederne pga. høj kvalitet og god opløsning fylder meget:

”Når vi tager flere og flere billeder med vores smartphone, er det selvfølgelig især fordi, vi altid har den lige ved hånden. Men det er også fordi, at kameraet på vores smartphone bliver bedre og bedre. Det betyder så også, at billedkvaliteten bliver højere, og filerne fylder mere. Hvis man f.eks. er én af dem, der tager rigtig mange billeder til de sociale medier, så opbruger man hurtigt pladsen og må i gang med at slette,” siger Kommerciel Direktør i Telenor Danmark, Lars Thomsen.

Gratis digital opbevaring 

Telenor indgik for nylig et samarbejde med Microsoft, der betyder, at alle privatkunder nu får gratis adgang til den digitale opbevaringstjeneste OneDrive som del af deres abonnement. Kunder med familiepakken

Fri+ Familie får 1000GB (1TB) plads per person, mens alle andre privatkunder får 100GB. Med 100GB har

man plads til cirka 40.000 billeder eller 800 minutters video.

For mere information, kontakt:

Tom Lehn-Christiansen

Pressechef, Telenor

E-mail: tole@telenor.dk

Telefon: 60 50 65 42

FAKTA: Undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Userneeds for Telenor i september 2014 blandt 1120 respondenter i alderen

18-75 år.

Related links

Emner

Tags


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Alice Klitholm Duch

Alice Klitholm Duch

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale