Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Lokale talenter udvalgt til global teknologikonference

Asbjørn Dencker Mangs Sørensen fra Skanderborg og Thomas Koppel fra Århus er udvalgt som de to unge danske talenter, der skal repræsentere Danmark til den globale Telenor Youth Summit-konference, der afholdes i Oslo i forbindelse med uddelingen af Nobels fredspris. Asbjørn og Thomas er blevet valgt på grund af deres innovative ideer til, hvordan digital kommunikation kan hjælpe mennesker i nød og hjælpe handicappede med at kommunikere.

Trods deres unge alder på 20 og 25 år har Asbjørn Dencker Mangs Sørensen og Thomas Koppel udviklet ideer til, hvordan mobilteknologi kan bidrage til henholdsvis at samle penge ind til mennesker i nød, og til at hjælpe fysisk og psykisk handicappede med at kommunikere.

Derfor er de nu blevet udvalgt som de to unge danske talenter, der skal repræsentere Danmark til den årlige, globale konference Telenor Youth Summit, som Telenor-koncernen afholder i Oslo i samarbejde med Nobels Fredscenter. Konferencen afholdes 9.-11. december i forbindelse med uddelingen af Nobels fredspris.

”Siden august har unge iværksætterspirer mellem 18-25 år kunnet ansøge om at blive valgt som de to danske kandidater. Ansøgerne blev bedt om at komme med deres tanker om, hvordan teknologien kan bruges til at gøre en forskel i verden, og de ansøgere, vi har modtaget, viser, at der findes nogle utroligt innovative og talentfulde unge danskere. Dommerpanelet endte med at udvælge Asbjørn Dencker Mangs Sørensen og Thomas Koppel, som begge har udmærket sig ved at gøres sig nogle spændende tanker om, hvordan mobilteknologi kan bidrage til at løse nogle af verdens problemer,” siger kommerciel direktør i Telenor Danmark, Lars Thomsen.

20-årig udvikler af fundraising-app

Asbjørn Dencker Mangs Sørensen har udviklet et koncept, han kalder NGO Millionaire (www.ngomillionaire.com). NGO Millionaire er en fundraising app, hvor brugere af app’en kan samle penge ind til velgørende formål. Ved at se de små, vedkommende reklamespots, som kører på NGO Millionaire, kan man – helt gratis – sørge for, at der doneres penge til velgørende formål, og man vælger selv, om man vil donere til Læger Uden Grænser, Dansk Flygtningehjælp eller Børnefonden.

''Det bliver super fedt at komme med til Telenor Youth Summit – det er jeg rigtig glad for. Det er inspirerende, at en virksomhed som Telenor laver sådanne events med fokus på, hvordan vi kan gøre verden til et bedre sted. Jeg håber at kunne udvide mine kompetencer og mit netværk, som jeg håber at kunne bruge i mit videre arbejde og udbredelsen af NGO Millionaire app'en,'' siger Asbjørn Dencker Mangs Sørensen.

Asbjørn Dencker Mangs Sørensen er født i 1994. Han blev i 2014 student fra Skanderborg Gymnasium med et gennemsnit på 11,3. Han er stifter og ejer af NGO Millionaire.

Mobilt hjælperedskab til fysisk og psykisk handicappede

Thomas Koppel har brugt sine studier på Aarhus Universitet til at se nærmere på, hvordan vi bruger teknologi, og han har desuden været med til at udvikle et mobilt redskab, der hjælper mennesker med vidtgående fysiske og psykiske handicap i at kunne kommunikere trådløst og direkte ved hjælp af billeder, de selv tager.

”Jeg er enormt stolt over at få lov til at yde mit bidrag til diskussionen om, hvordan mobil- og digital kommunikation kan benyttes til at løse nogle udfordringer i samfundet. Jeg ser frem til at være en af de to repræsentanter for Danmark til Telenors Youth Summit," siger Thomas Koppel.

Thomas Koppel er født i 1989 og blev i 2014 kandidat fra Aarhus Universitet med specialetema om self-surveillance technologies and negotiation of human and nonhuman agency. Han er ansat i LEGO, hvor han arbejder med business process management.

Om Telenor Youth Summit

Telenor Youth Summit afholdes af Telenor Group i samarbejde med Nobels Fredscenter den 9.-11. december, og der er 28 deltagere fra 13 lande i Europa og Asien. De 28 deltagere skal medvirke i workshops og møde topledere og eksperter fra Telenor og andre digitale virksomheder.

De danske deltagere er udvalgt af et dommerpanel bestående af fem personer: Adm. direktør Christian Wulff Søndergaard fra Radius Kommunikation, Philip Lerer der deltog i Telenor Youth Summit 2013, Claes Amundsen der er kommunikations- og fundraisingchef i Red Barnet, Lars Thomsen der er kommerciel direktør i Telenor Danmark samt Maria Vilhardt, der er kommunikationschef i Telenor Danmark.

De unge bliver blandt de heldige få, der kommer med til Nobels Fredskoncert, hvor der er tradition for optrædener af verdensstjerner som fx Florence + The Machine, John Legend og Rihanna.

”Telenor Youth Summit er en god mulighed for at dele ideer med andre unge talenter, få professionel sparring og møde eksperter fra it- og telebranchen. Vi er i Telenor glade for og stolte over at have dette forum, hvor vi kan bringe unge sammen om at udveksle ideer og drøfte, hvordan vi kan bruge teknologien til at skabe vækst og øget social lighed,” siger Lars Thomsen fra Telenor.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692