Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Mobildækning: I nat skrev Telenor tele-verdenshistorie i Sønderjylland og på Fyn

I nat lagde Telenor og Telia 2G-nettene sammen i Sønderjylland og på Fyn – læs her, hvilke byer der fik bedre dækning i nat. Samtidig blev der skrevet et lille stykke verdenshistorie, idet næsten to års arbejde med at lægge de to mobilnetværk sammen over hele Danmark blev afsluttet. Uge for uge siden marts 2013 har Telenors kunder få bedre mobildækning, og forbedringerne fortsætter i 2015.

21 måneders uafbrudt arbejde med at sammenlægge to mobilnetværk kulminerede i nat, da Telenor og Telia lagde deres 2G-netværk sammen i Sønderjylland og på Fyn. Rejsen mod det, der i dag er Danmarks tætteste mobilnetværk – det netværk som allerede i maj 2014 kom ud på en førsteplads i en landsdækkende test – startede med det fælles 4G-netværk i marts 2013. Dernæst fulgte et års arbejde med at lægge 3G-netværkene sammen område for område, og det seneste halve år har det handlet om at lægge 2G-nettene sammen. Ingen andre steder i verden har to teleoperatører sammenlagt både 2G-, 3G- og 4G-nettene, og i nat blev to mobilnetværk altså officielt til ét.

”I televerdenen er det her et verdenshistorisk øjeblik, og jeg er selvfølgelig stolt over, at vi er kommet i mål med så stort og kompliceret et projekt, som virkelig har gjort en forskel for kunderne. Vi har bygget en ’digital storebæltsbro’, som består af over 4.000 mobilmaster. Vi har gjort mobildækningen bedre end nogensinde og bragt hurtigt mobilt 3G- og 4G-bredbånd til mange små byer og øer, som tidligere kun havde 2G-forbindelse,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Selvom afslutningen på netværkssammenlægningen er en stor milepæl (overblik over de mange dækningsforbedringer kan findes her), fortsætter udbygningen af netværket for fuld kraft. Netop nu er Telenor ved at afslutte en ny opgradering, som fordobler datahastighederne i 4G-nettet over hele landet, og i 2015 åbner Telenor blandt andet for, at 4G-netværket, der hidtil kun har været brugt til mobilt bredbånd, fremover også kan bruges til at føre mobilsamtaler på (såkaldt voice over LTE). Telenor vil desuden åbne for yderligere 400 4G-master i løbet af 2015.

Her blev dækningen forbedret i nat

Nattens 2G-sammenlægning betyder, at Telenors kunder i en række områder har flere 2G-master til rådighed og derfor vil opleve væsentlig bedre indendørsdækning, når de taler i mobiltelefon. Det gælder blandt andet følgende områder:

 • Området mellem Borg, Sølsted og Skast
 • Omkring Hyrup, Visbjerg, Bjerndrup og Nørre Løgum
 • Omkring Hokkerup og Bjergskov.
 • Langs Hoptrup Hovedved (mellem Hoptrup og Genner)
 • I Nybøl og Fynshav
 • Mellem Nørre Højrup og Ringe Mark
 • Omkring Bellinge
 • I Skovhuse og langs Rynkebyvej (mellem Rynkeby og Revninge)
 • I Drigstrup og Bregnør Fiskerleje
 • I Brudager, Gravvænge og Heldager

Om Telenors mobilnetværk

Telenor har 4.150 mobilmaster i Danmark, hvilket er 20 procent flere master end det selskab, der har næstflest. Telenor laver cirka 500 dækningsforbedringer over hele landet i 2014:

 • 400 eksisterende 3G-master får tilføjet 4G for at sikre høje hastigheder på mobilt internet til en lang række mindre byer.
 • 85 eksisterende 2G-master får tilføjet 3G, hvilket skaber langt bedre internetoplevelser på smartphones og tablet pc’er i de områder, hvor masterne står.
 • Telenor opfører cirka 20 helt nybyggede master for at sikre bedre tale- og datadækning lokalt.

Telenor har i 2014 desuden foretaget en række netværksforbedringer, som højner kvaliteten og øger kapaciteten:

 • Åbnet for bedre samtalekvalitet over hele landet med HD voice (læs mere her).
 • Fordoblet datakapaciteten i 3G-netværket for at sikre gode, mobile datahastigheder til mange samtidige brugere.
 • Fordoblet kapaciteten og dermed datahastighederne i 4G-nettet over hele Danmark.
 • Åbnet for 3G-dataforbindelser i Københavns metro (læs mere her).

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692