Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Ny afgørelse i sag om udlevering af persondata

I dag har byretten på Frederiksberg afsagt dom i en principiel sag, hvor teleselskabet Telenor fortsatte kampen mod advokatfirmaer for at beskytte kundernes retssikkerhed og persondata. Retten pålægger Telenor at udlevere navne og adresse på Telenors kunder til advokatfirmaer, der har gjort det til en kommerciel forretning at opkræve personoplysninger hos teleoperatørerne, for at udstede "bøder" til folk på vegne af filmdistributører.

På baggrund af et stigende antal anmodninger fra advokatfirmaer om udlevering af tusindvis af kunders navne og adresser valgte Telenor at fortsætte sin modstand mod advokatfirmaerne editionsbegæringer. Telenor tager nu stilling til om afgørelsen skal kæres for at opnå en endelig afklaring ved landsretten.

"Vi mener at udlevering personoplysninger er en alvorlig sag, og at vi derfor har pligt til at beskytte vores kunders personligoplysninger. Det er jo bemærkelsesværdigt, at vi kan have en offentlig debat omkring, hvilke informationer vi som teleselskab skal/ikke skal oplyse til politiet, så de kan bekæmpe alvorlig kriminalitet - mens advokatfirmaer uden videre kan få en dommerkendelse på, at vi skal udlevere tusindvis af navne og adresser," siger juridisk direktør i Telenor Danmark Mette Krüger Eistrøm

Telenor Danmark understreger at teleoperatøren på ingen måde støtter ulovlig fildeling eller download af film på nettet, men at hensynet til beskyttelse af persondata vejer tungt, og at de kun udleverer kundeoplysninger på baggrund af en retskendelse.

"Vi læser nu detaljerne i afgørelsen og overvejer om den skal ankes. Vi skal tage stilling til, om vi ønsker landsrettens stillingtagen til, hvad der er vigtigst: Borgernes ret til beskyttelse af persondata eller kommercielle interesser. Hensigten med bestemmelsen om udlevering er, at man skal føre en sag ved domstolene, men det sker aldrig i de her sager, og den "bøde", som findes i brevene til vores kunder, er heller ikke blevet prøvet," fortsætter Mette Krüger Eistrøm.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692