Få vores nyheder på mail

Ny netværksdirektør hos Telenor

Pressemeddelelse   •   Aug 11, 2015 07:30 CEST

Peter Nødbak er pr. 1. august ny mand i spidsen for Telenor Danmarks netværksdivision, som står for at udbygge, drive og vedligeholde Telenors mobilnetværk.

Peter Nødbak har været med i udviklingen af Telenors mobilnetværk de forgangne 15 år og kommer senest fra en stilling som leder af Telenors såkaldte core-netværk, som er den del af mobilnetværket, hvor nye tjenester bliver rullet ud.

Peter Nødbak er derfor også en af hovedkræfterne bag forberedelsen af de nye core-teknologier VoLTE og wifi calling, som Telenor forventer at åbne for inden udgangen af 2015. VoLTE (Voice over LTE) vil gøre det muligt at føre mobilsamtaler på 4G-datanetværket, mens wifi calling vil gøre det muligt at føre mobilsamtaler via hjemmets eller virksomhedens router og dermed opnå indendørsdækning på mange af de adresser, hvor mobilsignalet ikke er stærkt nok til at nå ind i bygningen.

Som netværksdirektør får Peter Nødbak også det overordnede ansvar for den fortsatte udbygning af mobilnetværket med nye master og omkring 800 3G- og 4G-opgraderinger bare i 2015. Telenor har siden 2012 delt mobilnetværk med Telia, nærmere betegnet radionetværket (master og frekvenser), mens core-netværkene stadig er separate.

Telenor Danmarks forhenværende netværksdirektør Kim Krogh Andersen skifter til Telenor-koncernens Group Industrial Development-division, hvor han fra Bangkok skal lede transformationsprogrammet One Asia. Kim Krogh Andersen har de seneste to år med stor succes transformeret Telenors danske netværksdivision i en mere kundedrevet retning.

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.