Gå til indhold
Per Olsen er ny formand for Cybersikkerhedsrådet

Pressemeddelelse -

Per Olsen er ny formand for Cybersikkerhedsrådet

Regeringens cybersikkerhedsråd har udpeget Per Olsen, sikkerhedschef hos Telenor, som ny formand.

Cybersikkerhedsrådet har bl.a. til formål at rådgive regeringen om digital sikkerhed, sikre vidensdeling på tværs af brancher og sektorer og bidrage til udvikling af cybersikkerhedskompetencer i befolkningen. Rådet består af 20 medlemmer udpeget for en toårig periode, aktuelt fra 2022-2023.

I spidsen for Cybersikkerhedsrådet står to formænd fra den offentlige sektor og en formand, der repræsenterer den private sektor og udpeges af det offentlige formandskab. På årets første møde i rådet faldt valget af privat formand på Per Olsen, der til daglig er sikkerhedschef i Telenor.

”Jeg er stolt over den tillidserklæring, der ligger i udnævnelsen, og jeg ser frem til at komme godt i gang med arbejdet. Cybersikkerhedsrådet skal blandt andet bidrage aktivt til at støtte den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi og heri styrke Danmarks cyberforsvar og højne vores sikkerhed som nation. Her ligger der et stort potentiale i den private sektor. De private virksomheder har globalt udsyn, teknologisk knowhow og erfaring med at håndtere sikkerhedstrusler på daglig basis. Derfor er det vigtigt, at vi får en aktiv stemme i rådet, og det glæder jeg mig til at bidrage til,” siger Per Olsen.

I sit daglige arbejde hos Telenor leder Per Olsen afdelingen med ansvar for cyber- og informationssikkerhed samt fysisk sikkerhed. Han har en baggrund som officer i Søværnet og har arbejdet i Telenor siden 2001. Per Olsen bor i Hjørring med sin kone og har tre børn.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692