Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Seks Midt- og Vestjyske kommuner vælger igen Telenor

Telenor og de seks kommuner Herning, Struer, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Skive har med en ny kontrakt sagt ja til fire år mere, hvor de med den fælles kommunale Midtvest-aftale, vil sikre en god og stabil mobilforbindelse for både kommunalt ansatte, borgere og virksomheder i de seks kommuner.

Seks Midt- og Vestjyske kommuner har gentaget succesen fra 2014 med et fælles telefoniudbud, og vælger endnu engang teleoperatøren Telenor som teleleverandør. Det var ligeledes Telenor, der vandt opgaven i 2014, da de seks kommuner første gang valgte at samarbejde på tværs af kommunegrænserne og innoverede med deres nytænkende samarbejde mellem offentlige og private aktører. Siden samarbejdet mellem de seks kommuner og Telenor påbegyndte, er mobildækningen blevet markant forbedret, og i mange områder ligger dækningen endda langt over dækningskravene fra aftalen i 2014.

"Det har været vigtigt for os at fastholde vores tidligere krav om høj dækning - det er blevet opfyldt i det nye udbud, endda bedre end vi havde forventet. Samarbejdet med teleselskaberne har igennem hele forløbet været vigtigt for os seks kommuner, da vi tror på, at vi i fællesskab kan skabe et bedre udbud. Det er vores opfattelse, at teleoperatørerne deler vores begejstring for den form for samarbejde. I det nye udbud har vi fået opdateret og justeret vores krav om bl.a. etablering af master og samtidigt fået et nyt overblik over, hvor der skal sættes ind i, da vi stadigvæk har udfordringer med ikke tilfredsstillende dækning i visse områder. Vi glæder os til samarbejdet med Telenor, som igennem de sidste fire år har været vores leverandør, og det har vi generelt været tilfreds med," fortæller Poul Venø, it-chef i Herning kommune.

Den nye aftale træder i kraft fra 1. januar 2019 og indbefatter indendørsmobildækning på alle kommunernes navngivne offentlige institutioner, forbedret udendørsmobildækning og rejsning af helt nye mobilmaster fordelt i de seks kommuner. Derudover indeholder aftalen også mulighed for, at kommunerne selv kan etablere selvejede mobilmaster, som Telenor forpligter sig til at sætte deres mobiludstyr op i og efterfølgende drifter.

"Vi har haft et godt samarbejde med de seks kommuner, hvor vi i fællesskab har fået løftet mobildækningen, og vi kan nu fortsætte med at udbygge Danmarks mobilnetværk til fordel for vores kunder i det Midt- og Vestjyske. Midtvest-aftalen er et godt eksempel på, at det er muligt at forene vores respektive interesser om god dækning," siger Telenors erhvervsdirektør Uffe Traberg.

Fakta om de nye dækningsforbedringer

  • Indendørs mobildækning på kommunernes offentlige institutioner, der ligeledes var en del af den fælleskommunale aftale fra 2014.
  • Forbedret udendørsmobildækning. Udover den løbende opgradering af mobilnetværket, opsætter Telenor helt nye master fordelt rundt i kommunerne, hvor det er vurderet af begge parter at give mest værdi.
  • Kommunerne har med aftalen også mulighed for at etablere op til 12 mobilmaster i kommunerne, hvor det er kommunerne selv der ejer og rejser masterne, som Telenor efterfølgende vil udstyre og drifte mobiludstyret på.

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S

Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692