Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Seks nye mobilmaster skal sikre god mobildækning på Skanderborg Festival

Når op mod 50.000 mennesker i næste uge indtager Skanderborg Festival, er der sørget for ekstra båndbredde, så gæsterne kan tale i telefon, SMS’e og gå på nettet fra deres smartphones. Telenor rykker ind i bøgeskoven med seks ekstra mobilmaster – deriblandt festivalmasten Ulla, der skal håndtere den store trafik omkring Bøgescenen.

På onsdag i næste uge åbner Skanderborg Festival for fem dage med musik og fest under bøgetræerne. Og netop de grønne omgivelser har traditionelt været en udfordring for mobilnetværket på festivalen - derfor rykker Telenor i år ind på pladsen med seks mobilmaster.

”Skanderborg Festival ligger midt inde i en skov og tilmed i et bakket område, og det gør det til en udfordring at skabe god mobildækning. Kombineret med den belastning, der kommer af at have mange mennesker samlet ét sted, kræver det en del forberedelse at sikre en god netværksoplevelse. En festival er jo en situation, hvor folk er virkelig afhængige af dækningen; både når de vil på nettet for at dele billeder på Facebook og Instagram, og når de skal have fat i hinanden ved at ringe eller SMS’e. Derfor rykker vi ind med seks mobilmaster og sætter vores stærkeste mast, Ulla, ved Bøgescenen, hvor vi forventer den største netværksbelastning,” siger Richard Stigaard, der er Netværksdirektør i Telenor.

Én af de seks mobilmaster er Ulla; en mobilmast, der er specialdesignet til sommerens festivaler, hvor mange mennesker er samlet på relativ lidt plads.

En god netværksoplevelse handler om dækning og kapacitet

En god netværksoplevelse handler om dækning og kapacitet. Dækning er forudsætningen for, at vi kan tale i telefon, SMS’e og bruge det mobile internet til for eksempel at uploade billeder til Facebook. Men uden tilstrækkelig kapacitet kan det ikke lade sig gøre, at mange bruger mobilnettet på samme tid, og derfor er dækning ikke nok i sig selv.

Det er her, Ulla kommer ind i billedet. Kapaciteten bestemmes nemlig af antallet af såkaldte carriers på mobilmasten, og dem har Ulla 72 af, hvor en normal mast har 9.

Få gratis mobilstrøm med VOLT

Hvis man vil undgå at løbe tør for strøm på mobilen, så man kan nyde det gode netværk, er der hjælp at hente hos VOLT-standen på festivalpladsen. Her kan man leje en lille bærbar mobiloplader, der kan ligge i lommen og oplade telefonen, imens man nyder festivalen – og når batteriet er brugt kan man gratis få et nyt udleveret i standen.

Batteriet koster 129 kr., men er man Telenor-kunde skal man kun betale depositum på 200 kr., der refunderes, når man afleverer batteriet tilbage.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692