Få vores nyheder på mail

Staten vælger Telenor igen

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2013 08:04 CET

Telenor vinder statens telefoniudbud og bliver dermed eneleverandør af mobil- og fastnettelefoni samt mobilt bredbånd. Aftalen giver staten tid og overskud til dét, der er vigtigst, nemlig servicering af borgerne.

Med aftalen bliver Telenor igen den primære totalleverandør af tele- og it-ydelser til det offentlige Danmark de kommende tre år med mulighed for forlængelse i et år. Aftalen udvides oven i købet, så Telenor fremover skal levere mobilt bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” siger erhvervsdirektør Lars Thomsen og fortsætter:

”Telenor har mange års erfaring med at rådgive om hvordan man opnår en mobil hverdag, hvor man kan arbejde effektivt – uanset tid og sted. Hver tredje danske virksomhed har i dag en ren mobilløsning, og det betyder, at vi ved, hvad man efterspørger og har brug for. Telefoni åbner store muligheder for at gøre medarbejderne mere mobile og effektive og samtidig reducere omkostninger. Dermed er aftalen en vigtig hjørnesten i statens digitaliseringsplan.”

Staten på Danmarks stærkeste netværk

Telenors stærke netværk understøtter aftalen med staten. Selskabet er fuld gang med at styrke 3G-netværket markant, og det har allerede skabt langt bedre mobildækning i Nordjylland, i store dele af Midt- og Vestjylland, på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland.

”Den forbedrede mobildækning kommer til resten af Danmark de kommende måneder. Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3.900 3G-master mod 2.400, da 3G-opgraderingen gik i gang. Telenor åbnede allerede i marts for Danmarks bedste 4G-netværk. 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne,” siger Lars Thomsen.

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.