Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Telenor åbner for 3G i Københavns metro

I morgen åbner Telenor for 3G i metroen og imødekommer dermed et stort ønske fra de kunder, der ofte bruger metroen og ønsker at være online undervejs.

Forventningerne til datadækning og mobilt internet stiger hele tiden, og mange forventer at være online overalt – også i metroen 20 meter under jorden. I løbet af i morgen, onsdag 7. oktober, åbner Telenor for 3G i Københavns metro og imødekommer dermed et stort ønske hos kunderne.

”Vi har mange kunder, der bruger metroen for at komme på arbejde eller benytte alle Københavns muligheder for shopping og kulturbegivenheder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan åbne for 3G i metroen. 3G-forbindelsen giver gode datahastigheder på smartphones og tablet pc’er,” siger Telenors netværksdirektør Richard Stigaard.

3G giver desuden mulighed for samtaler i HD voice-kvalitet, hvis begge brugere er på Telenors netværk og har HD voice-parate telefoner. Telenor åbnede i september for HD voice over hele Danmark.

Telenor dækker hele metro-linjen inklusive de 22 nuværende metrostationer med 3G. Telenor vil ligeledes sikre, at de 17 nye stationer i den kommende Cityring bliver dækket med 3G.

500 dækningsforbedringer i år

Telenor har 4.150 mobilmaster i Danmark, hvilket er 20 procent flere master end det selskab, der har næstflest. Telenor laver i 2014 cirka 500 dækningsforbedringer over hele landet:

  • 400 eksisterende 3G-master får tilføjet 4G for at sikre høje hastigheder på mobilt internet til en lang række mindre byer.
  • 85 eksisterende 2G-master får tilføjet 3G, hvilket skaber langt bedre internetoplevelser på smartphones og tablet pc’er i de områder, hvor masterne står.
  • Telenor opfører cirka 20 helt nybyggede master for at sikre bedre tale- og datadækning lokalt.

Derudover har Telenor i år åbnet for bedre samtalekvalitet over hele landet med HD voice (læs mere her) samt fordoblet datakapaciteten i hele sit 3G-netværk for at sikre gode, mobile datahastigheder til mange samtidige brugere.

Related links

Emner

Tags


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Alice Klitholm Duch

Alice Klitholm Duch

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale