Gå til indhold
Telenor åbner op for VoLTE-roaming

Pressemeddelelse -

Telenor åbner op for VoLTE-roaming

Telenor har som en af de første operatører i Europa åbnet for, at kunder ikke blot kan roame data på 4G-nettet, men nu kan de også tale over 4G (VoLTE), når de ringer hjem fra Norge. Det er vigtigt at udvikle 4G-tale på roaming, da operatører verden over snart forventes at udfase 3G-netværket, som størstedelen af taleroaming i dag foregår på. 

Som det er i dag, så kan danskerne kun tale på 4G-netværket, når de befinder sig i Danmark, og hvis ens teleoperatør, ligesom Telenor, har implementeret tale over 4G-netværket. Men når danskerne er i udlandet og ringer hjem, så roamer de via 3G, da 4G-teknologien ikke har været moden til at håndtere andet end roaming på data mellem landene.

Telenor var den første danske operatør til at tilbyde VoLTE og er nu også den første operatør i Europa, der giver kunderne mulighed for at benytte 4G-netværket, når de ringer hjem fra udlandet. I første omgang er teknologien på plads mellem Danmark og Norge, så danske Telenor-kunder roamer på 4G, når de ringer hjem fra Norge - og snart vil flere landeaftaler og operatører gradvist følge i takt med udviklingen. Der er fortsat teleoperatører, der endnu ikke har implementeret 4G på indenrigstale, hvilket er en forudsætning for videreudbredelsen af roaming på 4G-tale.

Vigtigt at være foran udviklingen

"Vi har en ambition om at være førende, når der udvikles ny teknologi. Derfor er jeg glad for, at vi har fået aktiveret den første landeaftale om roaming på 4G-tale, så vi kan høste vigtige erfaringer til vores udbredelse af VoLTE-roaming. Operatører rundt om i verden vil forventeligt lukke 3G ned indenfor en overskuelig årrække, så det er altafgørende, at vi har et godt alternativ klar, siger Peter Ditlev Nødbak, udviklingsdirektør i Telenor.

Hvordan mærker kunderne det?

Med roaming på 4G-tale opnår kunderne samme kvalitet og fordele, som når man taler over 4G herhjemme, hvilket blandt andet er kortere opkaldstid, og mulighed for at hente data langt hurtigere under et opkald.

Fakta:

  • På nuværende tidspunkt understøtter udvalgte Sony, Nokia og Samsung mobiltelefoner roaming på 4G-tale - yderligere udbredelse sker i takt med, at producenterne sender opdaterede operatørindstillinger ud til kunderne, så deres mobiltelefoner understøtter teknologien.
  • VoLTE står for Voice over Long Term Evolution, og betyder tale over 4G-netværket. Med VoLTE får man en opkaldskvalitet i HD. Hvis både afsender og modtager har telefoner, der understøtter VoLTE, vil opkaldet være i en langt bedre kvalitet, og opkaldtiden vil være kortere. Læs mere om VoLTE
  • Telenor var den første danske operatør til at tilbyde VoLTE. Selskabet gennemførte de første VoLTE opkald tilbage i 2014. Telenor var ligeledes de første til at tilbyde kombinationen af VoLTE og WiFi-opkald til danske kunder i 2016
  • Telenor har samtidig på grund af sin størrelse og globale tilstedeværelse gode forhandlingsmuligheder i forhold til at lave roaming-aftaler, og har netop lanceret et nyt erhvervsprodukt med fri roaming i 78 lande til sine erhvervskunder.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692