Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Telenor forbedrer lydkvaliteten på mobilsamtaler

Telenor har aktiveret såkaldt HD voice i hele sit 3G-netværk. Det betyder langt bedre lydkvalitet mellem Telenors kunder, når man er i 3G-dækningsområde og har en telefon, der understøtter HD voice.

Efter at have testet HD voice i Nordjylland henover sommeren har Telenor nu rullet teknologien ud i hele Danmark. Det betyder, at Telenor-kunder med HD voice-parate telefoner får en markant bedre lydkvalitet, når de taler med andre, der også er på Telenors 3G-netværk. Stemmegenkendelsen er bedre, og baggrundsstøj reduceres markant.

”Hvis jeg taler med en Telenor-abonnent, der befinder sig udendørs med en masse biltrafik omkring sig, så vil jeg stort set ikke kunne høre støjen fra bilerne, tværtimod vil stemmen stå klart og tydeligt i min telefon. Forskellen bliver meget tydelig, hvis jeg kort efter taler med en, der ikke er på Telenors netværk – så er baggrundsstøjen der igen, og stemmen går mindre klart igennem,” siger Telenors netværksdirektør Richard Stigaard.

I testperioden har kunderne været glade for den gode lydkvalitet, men også undret sig over, at lydkvaliteten svinger, hvilket altså skyldes, at begge telefoner skal være på Telenors netværk og desuden skal understøtte HD voice.

”På sigt vil vi forhåbentlig kunne udveksle opkald i HD-kvalitet med de andre teleoperatører, så man får den optimale lyd, uanset hvem man ringer til, men i første omgang er vi glade for at kunne stille den gode lydkvalitet til rådighed for samtaler mellem vores egne kunder,” siger Richard Stigaard.

Telenors kolleger i Norge har lavet denne video, som giver en ide om, hvor effektivt HD voice fjerner baggrundsstøj – i dette tilfælde fra en byggeplads.

Telenor har også rullet HD voice ud i sit 2G-netværk. Det er dog meget få telefoner, der understøtter HD voice på 2G, og derfor vil man i de fleste tilfælde opleve, at man falder tilbage på ”normal” lydkvalitet, hvis man bevæger sig ud af et 3G-dækningsområde. Telenor dækker 94 procent af Danmark med udendørs 3G.

De fleste nyere telefoner understøtter HD voice på 3G. Det gælder eksempelvis:

  • iPhone 5, 5S og 5C
  • HTC One, One X og One V
  • Samsung Galaxy S4 og S5
  • Nokia Lumia 610, 820, 920 og 930
  • Sony Xperia Go, Xperia Ray, Xperia S og Xperia Z

Om Telenors mobilnetværk

Telenor laver i 2014 cirka 500 dækningsforbedringer over hele landet:

  • 85 eksisterende 2G-master får tilføjet 3G, hvilket skaber langt bedre internetoplevelser på smartphones og tablet pc’er i de områder, hvor masterne står.
  • 400 eksisterende 3G-master får tilføjet 4G for at sikre høje hastigheder på mobilt internet til en lang række mindre byer.
  • Telenor opfører cirka 20 helt nybyggede master for at sikre bedre tale- og datadækning lokalt.

Siden maj 2013 har Telenor gennemført en omfattende netværksopgradering med bl.a. 60 procent flere 3G-master over hele landet, hvilket betød, at Telenors netværk kom ud som det stærkeste, da Teknologisk Institut for nylig gennemførte 500 målinger af mobilnetværk over hele Danmark. Teknologisk Instituts målinger er tilgængelige her: www.telenor.dk/ti.

Related links

Emner

Tags


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Alice Klitholm Duch

Alice Klitholm Duch

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale