Gå til indhold
Telenor har nu et landsdækkende IoT-netværk

Pressemeddelelse -

Telenor har nu et landsdækkende IoT-netværk

Telenor har nu implementeret det lynhurtige NB-IoT og LTE-M over hele landet i deres netværk. Disse IoT-teknologier udgør sammen med 5G grundstene for, at al verdens IoT-løsninger kan virkeliggøres i en real-time oplevelse. 

Kombinationen af IoT-teknologier og fremtidens 5G muliggør, at netværket vil være i stand til at transportere enorme datapakker mellem genstande og internettet - og i en så vanvittig høj fart, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt.

En verden af nye muligheder for at skabe mere intelligente designs og løsninger åbner sig med de nye IoT-løsninger og det lynhurtige 5G. Når de to teknologier mødes bygges der bro mellem den digitale og fysiske verden gennem internettet, hvor det bliver muligt at indsamle, transportere og analysere på enorme datapakker, der flyver med lynets hast mellem fysiske ting via internettet.

"IoT skaber muligheder for helt nye typer af produkter, såvel som nye tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye fantastiske og kosteffektive løsninger for virksomheder - det kan være alt fra tilsluttede enheder, der deler slutbrugerdata, eller løsninger der muliggør førerløse køretøjer og maskiner. Allerede i 2020 forudsiges det, at 25 milliarder "ting" vil være forbundet med hinanden. En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IOT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger," siger udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

NB-IoT og LTE-M: et vigtigt fundament for IoT
Før vi kan tale om intelligente byer, selvkørende biler og køleskabe, der selv fortæller, når mælken er for gammel - så kræver det, at den digitale infrastruktur er på plads til at understøtte IoT-produkterne. Med implementeringen af NB-IoT og LTE-M i netværket, har Telenor nu lagt fundamenter. Telenor er med en aktiv IoT-teknologi i netværket klar til at understøtte kommende produkter og services på markedet.

IoT samarbejder med virksomheder
I samarbejde med flere virksomheder tester Telenor i dag IoT på udstyr til fordel for begge parter. Disse test giver virksomhederne et forspring i udviklingen, som kan komme til deres fordel, mens samarbejdet giver Telenor mulighed for at bygge og tilpasse mobilnetværket til de IoT-løsninger, som kunderne efterspørger og har behov.

Over 2.000 master på 1 måned
Selve implementeringen er sket over de sidste 3-4 måneder, hvor over 2.000 master fordelt rundt i hele landet har fået implementeret NB-IoT og LTE-M.

"Vi har testet i omkring 3-4 måneder, og brugt ca. 1 måned på selve udrulningen. Når det tager 1 måned at rulle ud, så er det fordi, at vi tager det i områder og regioner ad gangen, så vi hele tiden kan følger op på at kvaliteten er i orden - både for de nye IoT-teknologierne, men også for at sikre på, at de nye teknologier ikke påvirker de allerede eksisterende teknologier i netværket negativt," siger udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692