Gå til indhold
Telenor når nye 5G-milepæle

Pressemeddelelse -

Telenor når nye 5G-milepæle

I den danske 5G-pilot har Telenor nu foretaget de første 5G-opkald og målt hastigheder over 1Gb.

Siden Telenor søsatte sin første danske 5G-pilot i Aalborg i juni måned er tiden blevet brugt på at teste og fintune den nyeste mobilteknologi, 5G, der har potentiale til at løfte og understøtte digitaliseringen af vores samfund. Telenor kan nu løfte sløret for de første erfaringer med speedtests og integrationen af 5G i mobilnetværk.

- Vi begynder at se de første mobiltelefoner, der understøtter 5G-teknologien, og derfor har vi nu også kunnet teste brugeroplevelsen. Vi har med stor succes fortaget de første opkald over 5G, og vi har positive erfaringer med sammenspillet mellem vores eksisterende 4G-netværk og vores 5G-pilot, siger Jesper Mølbak, netværksstrateg i Telenor Danmark.

I Telenors danske 5G-pilot er det Nokia, der bidrager med 5G-antenneudstyr og teknisk installering.

Game-changer for erhvervslivet 
Det er særligt virksomheder, der kan opnå store fordele ved 5G, men også almindelige forbrugere vil kunne drage fordel af 5G.

- 5G kan blive en game-changer for erhvervslivet, da teknologiens lave responstid, høje hastigheder og stabilitet baner helt nye veje for at øge automatiseringen af produktion og arbejdsgange. Men 5G har også stort potentiale som erstatningsprodukt for højhastigsinternet til de af vores kunder, der i dag kun kan få adgang til bredbånd over kobbernettet på deres adresse, siger Jesper Mølbak og fortsætter:

- 5G vil være en af løftestængerne for Danmarks indtræden i Industri 4.0, hvor den digitale verden og den fysiske produktion smelter sammen fx Robotteknologi, hvor Telenor aktivt deltager i en række innovationsprogrammer med førende danske industrivirksomheder.

De første testbrugere og virksomheder er tilkoblet 5G-piloten og skal være med til at teste, hvordan 5G performer som højhastighedsinternet. Telenor samarbejder med Aalborg Universitet omkring industriens anvendelse af 5G-teknologierne til digitalisering og automatisering af danske virksomheder.

Telenor udvider 5G-pilot til de fire største byer
5G-piloten indbefatter på nuværende tidspunkt aktive 5G-master i Aalborg-området. Næste skridt er at udvide 5G-piloten til de fire største danske byer.

– Vi fortsætter med at udvide piloten, så vi kan blive klogere på, hvordan teknologien performer i praksis og i et live mobilnetværk. Efter de første 5G-master er begyndt at performe optimalt, tager vi disse erfaringer med videre i udbygningen af 5G-piloten, så vi kan lære mere om teknologien, fortsætter Jesper Mølbak.

Telenor tester ligeledes 5G i Elverum og Kongsberg i Norge og i svenske Solna. Telenors tests supplerer hinanden og drager erfaringer, som kan bruges i dialogen med Telenors kunder på tværs af Norden.

Telenor launches Scandinavia´s largest 5G pilot in Norway | Telenor snabbast i Sverige i nytt 5G-test|Telenor Group launches the first 5G pilot in Scandinavia

Om 5G:

  • 5G er en forkortelse for 5. generation mobilnetværk. 
  • 5G og 4G bringer en række nye perspektiver ind i erhvervslivets brug af data i produktionen, produkter og den revolution, der forventes med overgangen til industri 4.0. Højhastigheds-forbindelser, ultrakorte responstider og et mobilnet, der er i stand til at koble store mængder enheder til forskellige formål (sensorer, tracking, dataudveksling etc.), og hvor mobilteknologien er andre teknologier overlegen ift. sendestyrke, rækkevidde, penetration, udbredelse og ikke mindst standardiseret adgang. Her er Telenor Gruppen en vigtig global spiller, som investerer tungt i udbredelse af 5G og dets anvendelse.
  • 5G-netværket vil bestå af flere netværksstykker (slicing) – det vil sige mulighed for flere forskellige logiske netværk på samme fysiske infrastruktur. Det giver teleoperatørerne mulighed for at tilbyde virksomheder og institutioner deres eget specialbygget netværk, som dækker præcis deres behov.
  • Fixed Wireless Access på 5G nettet kan muliggøre højhastighedsforbindelser til de omkring 900.000 danskere, som i dag kun kan få adgang til kobberbåret datahastigheder. Forventningerne er, at 5G vil kunne levere hastigheder og svartider, som kan konkurrere med fiber, men uden at det kræver store mængder energi og investeringer i nedgravningen af fiber.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 183 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.400 medarbejdere, har 57 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692