Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Telenor offentliggør nye, landsdækkende målinger af mobilnetværk

Teknologisk Institut har på vegne af Telenor Danmark gennemført en række omfattende nationale målinger af de fire mobile netværk i Danmark. Telenor er stolte over at kunne konstatere, at Telenor kommer ud af målingerne med det stærkeste netværk. Fra i morgen giver Telenor mobil-data-abonnementer ud til tablet-pc’er, så alle danskere gratis kan opleve Danmarks stærkeste netværk.

I en række omfattende målinger af de mobile netværk i Danmark har Teknologisk Institut på vegne af Telenor Danmark målt brugeroplevelsen på alle fire mobiloperatørers netværk. For at måle de fire netværk, har Teknologisk Institut med en iPhone 5S udført geografisk spredte, stationære målinger af brugeroplevelsen på tværs af landet på 500 tilfældigt udvalgte steder.

Målingerne viser, at de fire operatører leverer lige høj kvalitet på tale, men at der en markant forskel i den mobile datakvalitet. I testen registrerede Teknologisk Institut 90 procent uproblematiske downloadoplevelser på en iPhone 5s på Telenors netværk.

”Vi er stolte af at kunne sige, at Telenor indtager førstepladsen. Ikke overraskende er der ikke så langt ned til andenpladsen, men at vi er så meget foran nummer 3 og 4, kommer faktisk bag på mig,” siger Marek Slacik, CEO i Telenor Danmark og fortsætter:

”Netværkskvaliteten har en afgørende betydning for alle, der bruger smartphone eller tablet. Vi er selvfølgelig virkelig glade for at se, at vores massive netværksinvesteringer nu udmønter sig en førsteplads i disse omfattende målinger af netværkskvalitet. Det må være på tide at revurdere nogle af de gamle forestillinger om, hvilken udbyder man skal vælge for at få den bedste mobiloplevelse,” siger Marek Slacik, CEO i Telenor Danmark.

Gratis data og ny netværks-app

Ifølge målingerne leverer Telenor den højeste rate af uproblematiske mobile dataoplevelser i alle fem regioner, dvs. i Hovedstaden, Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland. Det fulde overblik over Teknologisk Instituts målinger kan fra torsdag den 20. marts ses på www.telenor.dk/ti.

For at fejre Danmarks stærkeste netværk og dele den gode netværksoplevelse, tilbyder Telenor et data-abonnement med gratis 200MB/md. til tablet-pc’er. Tilbuddet gælder for både kunder og ikke-kunder. Fra i morgen kan alle, der er interesserede i et datasimkort, besøge én af Telenors 85 butikker, gå ind på www.telenor.dk eller ringe til Telenors kundeservice og registrere sig. Med 200MB kan man f.eks. streame 55 minutters YouTube.

”Vi er så overbeviste om kvaliteten af vores netværk, at vi gerne vil invitere alle til selv at opleve det. Med data-abonnementet tilbyder vi både kunder og ikke-kunder muligheden for at sætte deres tablets fri ved at give dem adgang til det mobile internet overalt,” siger Marek Slacik.

Han fortæller, at Telenor også lancerer Danmarks første mobildæknings-app, Telenor Netværk, der giver Telenor-kunder mulighed for at rapportere deres dækningsoplevelse direkte til Telenors netværksfolk med få klik.

”Selvom vi har Danmarks stærkeste netværk, er vi forpligtet til konstant at forbedre det. Den nye app gørdet muligt for kunderne at rapportere deres netværksoplevelse, og fordi app’en automatisk registrerertidspunktet og brugerens position, får vi værdifuld information, som vi kan bruge til fortsat at forbedrevores netværk,” siger Marek Slacik.

Store netværksforbedringer

Telenor har investeret massivt i at skabe Danmarks stærkeste netværk. I 2013 alene gav Telenor sinekunder adgang til Danmarks bedste 4G-netværk og forbedrede 3G-dækningen markant i størstedelen af Danmark ved at forøge antallet af 3G-master med 60 procent.

Det store 3G-dækningsprojekt vil være færdigt til april i år, hvor 3G-forbedringerne rammer København. 4G- og 3G-forbedringerne kombineret harskabt Danmarks stærkeste netværk for smartphone- og tablet-pc-brugere.

”Det er en stor succes for os at være bedst i de nye målinger, men vi stopper ikke her. Vi vil fortsætte medat investere i endnu bedre dækning og endnu højere datahastigheder for at blive ved med at være bedst. I 2014 vil vi lave markante 4G-investeringer, der vil gøre 4G-oplevelsen tilgængelig for endnu fleremennesker end de nuværende 75 procent af befolkningen,” siger Marek Slacik.

FAKTA: Om målingerne

  • Teknologisk Instituts landsdækkende målinger af de mobile netværk er bestilt og betalt af Telenor.
  • Du kan fra torsdag den 20. marts læse resultaterne af målingerne her: www.telenor.dk/ti (eller henvend dig til Telenors kommunikationsafdeling for et eksemplar). Teknologisk Institut blev bestilt til at udføre geografisk spredte, stationære målinger afbrugeroplevelsen på tværs af Danmark.
  • Teknologisk Institut har målt de fire mobilnetværk på 500 steder i Danmark inddelt i 10x10 kmfirkanter.Alle steder (se kort nedenfor) var tilfældigt udvalgt af Teknologisk Institut udenforhåndsviden om mobilmasteplacering. Testen blev udført med en iPhone 5s-smartphone inde fraen bil.
  • Tætheden af målingerne blev fordoblet i de større byer, hvor bygninger kan påvirke den lokaledækning.
  • Teknologisk Institut målte den problemfri brugeroplevelse, der af Telenor var defineret som:o 30 sekunders problemfri samtale/tale-forbindelseo Download af 5MB data inden for 30 sekundero Upload af 5MB data inden for 60 sekundero Streaming af 60 sekunders YouTube-video uden buffering.

FAKTA: Om Telenors dataabonnement til tablet-pc’er (gratis)

Der sælges årligt tusindvis af tablets, som har en simkortholder, men som ikke har noget simkort i sig. Ved at tilbyde dataabonnementer med 200MB/md. gratis, opfordrer Telenor danskerne til at sætte deres tablets fri på Danmarks stærkeste netværk.
Sådan får man dataabonnementet:

  • Registrer dig til abonnementet i én af de 85 Telenor-butikker, på www.telenor.dk eller via Telenors kundeservice på 72 100 100.
  • Telenor vil ikke tage betaling for de 200MB data/måned, der er inkluderet. For at få abonnementet er det dog nødvendigt, at man registrerer sig med et betalingskort, så dem, der ønsker det, kan tilkøbe ekstra data, når de har brugt de 200MB/måned.
  • Hvis brugeren når grænsen på 200MB, vil denne automatisk blive omdirigeret til en hjemmeside og få valget mellem at købe supplerende 200MB til 19 kr. eller fortsætte med at bruge netværket på 64 kbit/sek. (meget langsomt).
  • Lige efter at have købt den supplerende 200MB-pakke, kan brugeren fortsætte med at surfe på fuld hastighed.

FAKTA: Om Telenors nye dæknings-app
Telenor Netværk er navnet på Telenors nye dæknings-app, der er tilgængelig i Google Play og App Store. Appen giver Telenors kunder mulighed for at rapportere deres dækningsoplevelser direkte til Telenors netværksfolk med få klik. Ved automatisk at registrere tidspunktet samt brugerens position, får Telenor værdifuld information, der kan bruges til at forbedre det mobile netværk.

FAKTA: Om Telenors nye dækningskort

Telenor lancerer nu også et nyt dækningskort på www.telenor.dk/daekning. Kortet er blevet grundigt testet af usability-eksperter for at kunne give hurtig og intuitiv adgang til Telenors mobile dækning på en valgfri adresse. Kortet fungerer også på mobile tablet-pc’er og smartphones. En anden forbedring er muligheden for at indtaste sin telefonmodel. Hvis man har en telefon med 4G, viser kortet 4G-, 3G- og 2G-dækning. Hvis ens telefon ikke har 4G, viser kortet kun 3G- og 2G-dækning (og naturligvis kun 2G-dækning, hvis ens telefon kun har adgang til 2G). De 500 målingssteder, tilfældigt udvalgt af Teknologisk Institut.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692