Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Telenor og Ericsson sammen om gratis wifi til kæmpebegivenhed i Aalborg

  • Telenor og Ericsson samarbejder om at levere hurtigt og gratis trådløst internet ved The Tall Ships Races, der samler op imod en million gæster i Aalborg 1. til 4. august.
  • Erfaringerne fra denne storskalatest skal bruges til at designe fremtidens løsninger til både indendørs taledækning samt til dækning og kapacitet til store events, hvor mobilnetværk og wifi går hånd i hånd.
  • Ericsson og Telenor opsætter ca. 120 udendørs access points samt et antal WLAN-controllere omkring havneområdet.
  • Telenor-abonnenter får automatisk adgang til den trådløse forbindelse, imens alle andre får adgang med en adgangskode på Tall Ships Races’ hjemmeside.

Ericsson har indgået et samarbejde med Telenor om at skabe et åbent og hurtigt wifi-netværk, der giver gratis, trådløs internetadgang til de 3.000 besætningsmedlemmer samt besøgende og butiksejere på festivalpladsen på Aalborg Havn. Omkring en million gæster forventes at besøge festivalpladsen i løbet af de fire dage, Tall Ships Races varer, og de vil alle drage fordel af samarbejdet mellem Telenor og Ericsson.

Telenor og Ericsson vil placere ca. 120 udendørs access points på havnen, samt trådløse WLAN-controllere. Sammen med Telenors 3G/4G-netværk vil det sikre besætningsmedlemmer og alle besøgende en hurtig og nem forbindelse til eksempelvis sociale medier og onlinekommunikation generelt.

Alle Telenor-abonnenter vil drage fordel af automatisk adgang til denne trådløse forbindelse, og andre kan få adgang med en adgangskode gennem Tall Ships Races' mobil-optimerede hjemmeside.

For Telenor giver det store setup på Aalborg havn værdifuld erfaring i arbejdet med at designe fremtidens dækningsoplevelser, som kombinerer mobilnet og wifi for at kunne indfri kundernes forventning om at kunne tale i telefon og komme på internettet overalt.

Peter Nødbak, direktør for Telenor Network Services, siger: ”Vi stræber altid efter at give alle kunder en god oplevelse. Ved de store festivaler placerer vi midlertidige mobilmaster for at øge kapaciteten, men dette er ikke altid nok. Vi tror på, at løsningen ved store festivaler i fremtiden bliver en kombination af mobilnetværk, avanceret wifi og small cells, og vi glæder os til at teste dette i den helt store skala sammen med Ericsson og Aalborg Kommune”.

Inden længe får wifi desuden en ny betydning for smartphonebrugere – Telenor gør nemlig i løbet af i år wifi klar til at føre mobilsamtaler på. Det såkaldte wifi calling vil gøre det muligt at skabe indendørs taledækning på mange af de adresser, hvor mobilsignalet ikke er stærkt nok til at nå ind i folks stuer.

Jørgen Alsing, administrerende direktør i Ericsson Danmark, siger: "Jeg er meget tilfreds med vores samarbejde med Telenor ved Tall Ships Races. Ved store udendørs arrangementer som dette stiger datatrafikken ofte drastisk, og vi ser derfor frem til at levere en hurtig og pålidelig internetadgang og dermed sikre en positiv brugeroplevelse for besætningsmedlemmerne og de mange besøgende i området omkring Aalborg havn."

Samarbejdet indbefatter også Ericssons tjeneste, Live Event Analytics. Ericsson vil analysere datatrafik i realtid for at indsamle vigtig viden om brugen af sociale medier, brugerpræferencer under arrangementet og brugernes geografiske placering. Alle data vil blive håndteret anonymt, og vil blive brugt til at optimere brugeroplevelsen under arrangementet i Aalborg.

Ericsson er en erfaren leverandør af hurtig internetadgang ved store, udendørs arrangementer med øget mobil datatrafik. Sidste sommer samarbejdede Ericsson med lokale netudbydere i Brasilien for at forberede netværket på de millioner af fodboldfans, der rejste til Brasilien i forbindelse med VM i fodbold.

Under Tall Ships Races vil Ericsson og Capana, en IT- og konsulentvirksomhed baseret i Aalborg, demonstrere eksempler på de nyeste teknologiske trends og innovative ideer, der blev præsenteret på Mobile World Congress 2015 i Barcelona i begyndelsen af marts. Demonstrationerne vil inkludere Ericssons Radio Dot System til 3G/4G-indendørsdækning, samt intelligente løsninger for trafik-, uddannelses- og sundhedsområdet.

Telenor er under Tall Ships Races placeret midt i eventområdet med et operationscenter, hvor kunder, presse, myndigheder og andre interessenter live kan opleve, hvordan dataforbruget forløber på den store event.

Om Telenor

Telenors cirka 1.800 medarbejdere hjælper danske virksomheder og privatpersoner med at kommunikere via mobil og bredbånd. Telenor foretager hvert år store investeringer i den digitale infrastruktur i Danmark. Læs mere om Telenor på www.telenor.dk. Telenor Danmark er en del af Telenor-koncernen, som er en af verdens førende udbydere af mobiltelefoni med 192 millioner abonnenter i 27 markeder. Læs mere på www.telenor.com.

Om Ericsson

Download billeder og video i høj kvalitet på www.ericsson.com/press. Ericsson er drivkraften bag Networked Society og verdens ledende inden for kommunikationsteknologi og -tjenester. Vores mangeårige samarbejde med alle verdens førende teleoperatører betyder, at mennesker, industri og samfund i dag kan udnytte deres fulde potentiale og skabe en mere bæredygtig fremtid. Vores tjenester, software og infrastruktur - specielt inden for mobility, bredbånd og cloud - muliggør at teleindustrien og andre industrier kan forbedre deres forretning, øge effektiviteten, forbedre brugeroplevelsen og udnytte nye muligheder. Med ca. 115.000 medarbejdere og kunder i 180 lande kombinerer vi global tilstedeværelse med teknologi og lederskab inden for service. Vi yder support til netværk, som forbinder mere end 2,5 mia. abonnenter. 40% af verdens mobiltrafik går gennem Ericssons netværk og vores investeringer i research og udvikling sikrer, at både vores løsninger og vores kunder fortsat indtager en førerposition. Ericsson blev grundlagt i 1876 og har hovedkvarter i Stockholm, Sverige. I 2014 udgjorde den totale omsætning SEK 228 milliarder (USD 33,1 milliarder). Ericsson er børsnoteret på NASDAQ OMX i Stockholm og på NASDAQ i New York.

www.ericsson.com www.ericsson.com/news www.twitter.com/ericssondanmark www.facebook.com/ericsson www.youtube.com/ericsson


Kontaktinformation 

Ericsson Corporate

Communications

+ 46 10 719 69 92

media.relations@ericsson.com

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692