Gå til indhold
Telenor og IoT Fabrikken indgår samarbejde

Pressemeddelelse -

Telenor og IoT Fabrikken indgår samarbejde

En helt ny teknologi til monitorering af indeklima ved hjælp af Internet of Things (IoT) skal i den kommende tid udbredes yderligere i både Danmark og resten af Norden. Det er ambitionen i et nyt IoT-samarbejde mellem Telenor og den danske tech-virksomhed IoT Fabrikken. Fundamentet for samarbejdet er Telenors landsdækkende IoT-netværk, der bygger på den nye Narrow Band IoT-teknologi (NB-IoT).

IoT Fabrikken er en relativ ung dansk virksomhed, der som navnet antyder, har specialiseret sig i Internet of Things-løsninger. IoT Fabrikken leverer allerede i dag løsninger til blandt andet danske kommuner, universiteter og boligselskaber, men har også kunder i de øvrige nordiske lande

Bedre indeklima med Internet-of-Things
IoT Fabrikken har udviklet en enhed til monitorering af indeklima, som har fået navnet ’RoomAlyzer’. Med smarte sensorer og en stærk IoT-forbindelse fra Telenor kan RoomAlyzer overvåge indeklimaet på alt fra skoler, hospitaler og plejehjem til mødelokaler og kontorlandskaber på arbejdspladsen.

”Vi har valgt at bruge Narrow Band -IoT teknologien til vores nyeste sensor, fordi vores tests med denne teknologi har været rigtigt positive. Når vi tester, er der dyb indendørs dækning, og det er det, der kræves, hvis man skal kunne måle stabilt på indeklima. Vi er glade for at kunne samarbejde med Telenor, som har ydet en både hurtig og professionel indsats. RoomAlyzer er kommet godt fra start, og vi glæder os til at løbe stærkt med både den og NB-IoT i Danmark og udlandet,” siger Jon Wichmann, der er partner i IoT Fabrikken.

RoomAlyzer’en er den første sensor af sin art på markedet, der kan måle på syv indeklimaværdier på samme tid. Det gælder blandt andet temperatur, luftfugtighed, CO2-niveau, støjniveau, lysniveau, samt om der befinder sig nogen i lokalet eller ej. Det er alle faktorer, der giver indsigt i indeklimaet – indsigt som slutkunderne kan bruge til at optimere deres effektivitet, sygefravær og energiforbrug.

IoT er ikke kun fremtid - det er nu
At løsningen er forbundet til Telenors NB-IoT-netværk giver IoT Fabrikkens slutkunder en række fordele:

  • Intet behov for opkobling til strøm eller WiFi
  • Stærk indendørsdækning - også igennem stål og beton
  • Minimalt strømforbrug

"Aftalen mellem IoT-Fabrikken og Telenor viser, at IoT ikke bare er noget vi snakker om. Det er virkeligt, og det er her nu. Den er et eksempel på en kunde, som skal bruge et simpelt IoT-abonnement, der virker – også uden for Danmark. Og her står Telenor stærkt i markedet,” siger Mikkel Kruse, der er erhvervsdirektør i Telenor Danmark.

Telenor lancerede tidligere på året en ny IoT-portefølje og har i den forbindelse oprettet et særligt IoT-team til rådgivning af IoT. Det er også i det lys, man skal se den nye aftale med IoT-fabrikken.

”IoT er et vigtigt led i vores nye erhvervsstrategi. Med etableringen af det nye IoT-team har vi nu en stærk IoT-portefølje og de rette rådgivningskompetencer til at hjælpe kunderne godt på vej. Vi kan både tilbyde konkurrencedygtige IoT-abonnementer til de kunder, der skal bruge en stærk IoT-forbindelse – og vi kan tilbyde vores viden til kunder, der søger specialiseret rådgivning omkring brug og implementering af IoT i deres forretning,” siger Mikkel Kruse.

Related links

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 52 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692