Få vores nyheder på mail

Telenor og TeliaSonera trækker sig fra sammenlægning i Danmark

Pressemeddelelse   •   Sep 11, 2015 08:04 CEST

(Fornebu, 11 september 2015) Telenor og TeliaSonera har i dag trukket ansøgningen tilbage vedr. sammenlægningen af deres danske virksomheder. Selskaberne har ikke været i stand til at nå til enighed med EU Kommissionen om acceptable betingelser for at skabe en ny robust mobiloperatør.

I december sidste år indgik Telenor og TeliaSonera en aftale om at slå sine respektive selskaber i Danmark sammen. Det nye fællesejede selskab ville have skabt en mobil operatør, som ville have været i stand til at øge investeringerne i netværk og teknologi til glæde for de danske kunder.

”Fra starten har vi været tydelige på behovet for at øge investeringsniveauet i Danmark. I vores perspektiv ville etableringen af en markedsaktør med størrelse og kapacitet til at konkurrere og investere sikre både privat- og erhvervskunderne betydelig bedre kvalitet, hastighed og dækning,” siger Robert Andersson, koncerndirektør og europachef i TeliaSonera.

Nu er diskussionerne om fusionen imidlertid nået til et punkt, hvor det ikke længere er muligt at få godkendelse af den foreslåede sammenlægning:

”For at varetage begge selskabers interesse var det nødvendigt at handle nu. Telenor og Telia vil fortsætte med at konkurrere og levere produkter og services i det danske marked gennem vores oprindelige respektive fuldt operative selskaber,” siger Kjell-Morten Johnsen, koncerndirektør og europachef i Telenor.

Telenor og TeliaSonera fortsætter nu med at vurdere strategiske muligheder i det danske marked.

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.