Gå til indhold
Telenor har vundet et stort EU-udbud om telefoni og internet i Region Nordjylland.
Telenor har vundet et stort EU-udbud om telefoni og internet i Region Nordjylland.

Pressemeddelelse -

Telenor skal levere forbindelsen til Region Nordjyllands digitale omstilling

Telenor har vundet et stort EU-udbud om telefoni i Region Nordjylland, som bl.a. skal understøtte den fortsatte digitalisering af sundhedsvæsenet i det nordjyske.

Aftalen løber over fem år med mulighed for forlængelse og betyder, at teleselskabet fra 1. april begyndte arbejdet med at levere mobiltelefoni, fastnet og internet til de mange ansatte i regionen.

Gennem en øget brug af 5G og sikre forbindelser skal samarbejdet være med til at understøtte den fortsatte digitalisering af sundhedsvæsenet i det nordjyske. Det gælder både den stigende brug af hjemmearbejde og etableringen af det nye supersygehus i Aalborg, der skal give et samlet løft til sundhedsvæsenet i regionen, når byggeriet forventes at stå færdigt i 2024.

Helt konkret medfører aftalen en større opdatering af en række af de teknologier, der i dag står for regionens internet og telefoni. Over en periode vil de blive rykket over på Telenors netværk og platform, som fremover skal levere forbindelsen til medarbejderne med fokus på at lette administrationen, så de ansatte har mere tid til at fokusere på løse deres kerneopgaver.

”I Telenor er vi glade for at være med til at hjælpe Region Nordjylland med at udvikle fremtidens digitale sundhedsvæsen. Regionerne udfylder en kerneopgave i det danske samfund, hvor intuitiv teknologi og hurtige og sikre forbindelser både har en afgørende betydning for de ansatte på hospitalerne og for borgernes adgang til sundhedsydelser. Den opgave ser vi meget frem til at bidrage til,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør i Telenor.

”Det digitale fundament for vores sundhedsvæsen skal være bundsolidt. Derfor er en sikker og stabil drift på internet- og telefoniområdet også noget, som vi prioriterer højt, da det er en vigtig forudsætning for udviklingen af fremtidens digitale sundhedsvæsen. Her kommer vores samarbejde med Telenor til at spille en vigtig rolle, hvilket vi glæder os meget til tage hul på,” siger Klaus Larsen, IT-direktør i Region Nordjylland.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692