Gå til indhold
​Telenor tilføjer 5G i knap 600.000 abonnementer

Pressemeddelelse -

​Telenor tilføjer 5G i knap 600.000 abonnementer

Telenor har skudt 5G-udrulningen i gang og tilføjer nu 5G i knap 600.000 mobilabonnementer, så kunderne kan bruge teknologien i takt med, at den rulles ud til hele landet.

Danmarks næststørste mobil- og internetoperatør ruller i øjeblikket den nyeste mobilteknologi, 5G, ud i København og Aalborg på 3,5 GHz, hvor der ses hastigheder på over 1Gb på mobilen. Derfor tilføjes 5G nu også i abonnementerne, så kunderne kan være med på rejsen mod et landsdækkende 5G-netværk.

Fælles for de abonnementer, der automatisk får inkluderet 5G er, at det alle er datatunge abonnementer, der enten har rigeligt med data eller fri data inkluderet.

”Vi giver kunderne med de mest datarige abonnementer 5G, da det især vil være på data, at 5G er interessant. Abonnementer med meget data er samtidig også blandt de mest populære, da kunder her kan streame løs uden bekymring eller ekstraregninger, ”siger Christian Hoffmann, direktør for privatmarkedet i Telenor.

Datamotorvejen udvides
Telenor starter 5G-udrulningen i de fire største byer, da det netop er i byerne, at 5G på de høje frekvenser kan give mere kapacitet i netværket. Dermed bliver Danmarks største datamotorvej på 4.300 master udvidet med endnu et spor.

”Lige nu har vi rigelig kapacitet i netværket til at opfylde kundernes behov. Men danskerne er verdensmestre i at bruge data, og det går fortsat kun en vej. Alene i vores netværk ryger der gennemsnitlig 600 TB data igennem i døgnet, hvilket svarer til 400.000 timers nonstop streaming af The Queen's Gambit. Så derfor opgraderer vi vores 4.300 master med både mere 4G og 5G, så kunderne også langt ude i fremtiden er godt dækket ind og kan bruge de apps, der kommer specifikt til 5G,” siger Christian Hoffman

I 2021 sættes der for alvor blus på udrulningen af 5G, når de nødvendige frekvenser bliver stillet til rådighed. Telenor forventer at være landsdækkende med 5G i løbet af de kommende år.

Abonnementer med 5G inkluderet
Blandt privatkunderne i Telenor er det kunder med inkluderet 40 Gb og Fri data, der automatisk har fået 5G lagt i deres abonnementer, mens det hos erhvervskunderne er kunder med de nye erhvervsløsninger, Business All og Business First, der får 5G i deres abonnementer.

Hos CBB-kunderne er det ligeledes abonnementer med fri data, der får 5G med i pakken.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692