Gå til indhold
Telenor udbygger sit mobilnetværk med nye frekvenstilladelser

Pressemeddelelse -

Telenor udbygger sit mobilnetværk med nye frekvenstilladelser

Telenor investerer konstant i kvalitetssikring af sit mobilnetværk, og har ved Energistyrelsens 700 MHz- og 900 MHz-auktion erhvervet de nødvendige frekvenser til at udbygge og udvikle sit i forvejen stærke netværk.

Telenor har sammen med Telia det mest udbyggede og benyttede netværk i Danmark med over 3,5 mio. mobilbrugere. De nye frekvenser kommer til at muliggøre, at selskabet kan fortsætte udviklingen af det landsdækkende netværk og den kommende 5G-udrulning.

”Vi er godt tilfredse med, at vi har sikret de nødvendige frekvenser i både 700 MHz- og 900 MHz-frekvensbåndet. Vores hovedformål er konstant at udvikle netværket med udgangspunkt i kundernes behov og give dem en mærkbart bedre oplevelse. Med de nye frekvenser, som vi har opnået til en god pris, kan vi både fortsætte videreudviklingen af vores 4G-netværk, og får samtidig frekvenserne til at igangsætte opbygningen af et stærkt 5G-Netværk,” siger Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Telenor og Telia har gennem TT-Netværket valgt ikke at byde på 2300 MHz-frekvensbåndet i den nærværende auktion, da selskaberne på nuværende tidspunkt har over 100 MHz i 2600 MHz-frekvensbåndet.

Sammenlagt råder Telenor og Telia-netværket råder over 36% af den samlede udbudte frekvensmængde i 700, 800, 900, 1800, 2100, 2300 og 2600 MHz-båndene, og står ifølge Energistyrelsens seneste telestatistik for 37,3% danskernes mobildatatrafik.

Fakta om Telenors og Telias netværk
Telenor og Telia ejer hver 50% af TT-netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. TT-netværkets arbejde består i at sikre den højeste kvalitet i netværket og udvikle og fremtidssikre mobilnetværket. Netværket har over 3,5 mio. mobilbrugere og er Danmarks mest benyttede netværk og omfatter i dag både 2G, 3G og 4G-teknologier. I løbet af 2. kvartal 2019 påbegynder Telia og Telenor sammen med Nokia de første danske 5G-livetests i det fælles netværk.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692