Gå til indhold
Telenors netværk sætter rekord under VM

Pressemeddelelse -

Telenors netværk sætter rekord under VM

Datatrafikken sætter rekord under Danmarks VM-kampe. Antallet af danskere, der streamede Danmarks indledende kampe og 1/8-dels finalen, slog trafikrekorder på Telenors netværk.

Facebook og Netflix blev sendt på standby, da Danmark spillede ved VM. Til gengæld valgte rigtig mange danskere - uagtet at kampen blev vist på DR1 og TV2 - at se og streame kampene via deres mobil og internetforbindelse. Det viser data fra Telenors netværk, der viser, at den samlede datatrafik steg markant, da kampene startede.

"Den samlede datatrafik i vores netværk steg massivt, da de tre indledende kampe og 1/8-delsfinalen blev spillet, og det er tydeligt, at mange streamer kampen for så at stoppe igen i halvlegen, hvor datatrafikken falder med 30%. Vi kan også se, at i kampen mod Frankrig er trafikken lidt lavere i 2. halvleg, så mange har givetvis brugt halvlegen på at køre hjem og så se resten af kampen hjemmefra," siger netværksstrateg Jesper Mølbak fra Telenor.

Datatrafik sætter rekord
Analysen viser faktisk, at der aldrig har været så meget datatrafik i Telenors netværk, som under Danmarks første to indledende kampe, hvor der blev trukket 50% mere data igennem netværket per sekund end normalt.

"Vi bruger generelt mere og mere data, men analyserne viser, at datatrafikken satte helt nye rekorder under de første to kampe. Det bakker op om det mønster, vi i øvrigt ser, hvor man i stigende grad vælger at streame og se on demand-tv, fremfor at se flow-tv," siger Jesper Mølbak.

Telenor øger kapaciteten yderligere i 2018
"Vi følger løbende forbruget for at sikre, at vores mobilnetværk er dimensioneret til at kunne afvikle den trafik, der er behov for - det er vigtigt, at der er stabile forbindelser og kapacitet nok. Vi udbygger derfor løbende vores netværk, så vores kunder kan være trygt og sikkert forbundet," siger Jesper Mølbak.

Alene i 2018 har Telenor planlagt 1.300 opgraderinger af master i mobilnetværket, der stort set alle er 4G-opgraderinger. Alt sammen for at øge kapaciteten og sikre styrken i Telenors netværk, så mobilnetværket også fremadrettet har musklen til at håndtere danskernes øgede forbrug af data og understøtte fremtidens nye IoT-teknologier, der kræver gode og sikre forbindelser.

Samtale, Facebook og Netflix sat på pause
Telenors analyse viser samtidig, at mængden af talekald faldt drastisk under kampene, ligesom brugen af Facebook og Netflix blev sat på pause under fodboldkampene.


Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692