Få vores nyheder på mail

Telia og Telenors fælles mobilnetværk henter ny direktør

Pressemeddelelse   •   Mar 07, 2019 10:04 CET

Telia og Telenors fælles mobilnetværk får ny direktør: Henrik Brogaard, der har omfattende erfaring fra telebranchen, tiltræder som administrerende direktør den 18. marts 2019.

Som administrerende direktør for Telia og Telenors fælles mobilnetværk får Henrik Brogaard ansvaret for at drive, udvikle og fremtidssikre Danmarks største og mest benyttede mobilnetværk.

Samlet set har Henrik Brogaard mere end 20 års erfaring fra telebranchen, hvor han blandt andet har haft internationale lederroller i Nokia og Eriksson. Han kommer fra en stilling som Managing Director i fintech-virksomheden Bancore.

”Med Henrik Brogaard får Telia og Telenors netværk en erfaren telekommunikationskapacitet i direktørstolen. Han har en stærk forretningsforståelse, gode samarbejdsevner og en dyb forståelse af branchen. Jeg ser frem til godt samarbejde med Henrik om den fortsatte udvikling af Danmarks største og mest benyttede mobilnetværk”, udtaler Telias teknologidirektør i Danmark, Henrik Kofod.

Georg Svendsen, teknisk direktør i Telenor, supplerer:
”Vi er i øjeblikket i gang med at fremtidssikre det fælles Telenor og Telia-netværk med nye teknologier. Vi har implementeret vores nye IoT-netværk, og som ansvarlig for aktiviteterne i Telenor og Telias fælles Radio Access Netværk, får Henrik Brogaard en central rolle i forbindelse med eksekveringen af Danmarks første livetest af 5G-mobilteknologi i løbet af 2. kvartal 2019”.

Om sin nye rolle siger Henrik Brogaard:
”Jeg glæder mig til at arbejde med udviklingen af Telias og Telenors netværk, og medvirke til at introducere nye teknologier og muligheder til de to teleselskabers 3,5 millioner mobilbrugere og kunder. Danmark er blandt de førende 4G-lande i verden. Og den avancerede teknologi, som vi råder over i dag, rummer fortsat stort potentiale på vejen mod fremtidens 5G-mobilnetværk”

Henrik Brogaards CV
• 2018- Bancore Platforms: Managing Director
• 2014-2018 Ericsson: VP and Head of Customer Unit Nordics & Baltics
• 2012-2014 TDC: Account Executive
• 2000-2012 Nokia: Senest VP & Director of Sales (Indonesia) tidligere Account
Director (Indonesia), General Manager (Singapore), Sales Manager (APAC, Singapore) og Account Manager (2000-2012)
• 1997-2000 RFS - Radio Frequency Systems: Global Account Manager
• 1989-1996 Arrow Electronics: Product Manager (1989 – 1996)

Se evt. Henrik Brogaards profil på Linkedin: https://www.linkedin.com/in/henrikbrogaard/

Fakta om Telenors og Telias netværk
Telenor og Telia ejer hver 50% af TT-netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. TT-netværkets arbejde består i at sikre den højeste kvalitet i netværket og udvikle og fremtidssikre mobilnetværket. Netværket har over 3,5 mio. mobilbrugere og er Danmarks mest benyttede netværk, som i dag omfatter både 2G, 3G og 4G-teknologier. I løbet af 2. kvartal 2019 påbegynder Telia og Telenor sammen med Nokia de første danske 5G-livetests i det fælles netværket.

Pressekontakt:
Mads Houe
Pressechef, Telia Danmark
M: 2827 0171
mads.houe@teliacompany.com


Alice Klitholm Duch
Pressechef, Telenor Danmark
M: 26 600 800
alkd@telenor.dk