Gå til indhold

Pressemeddelelse -

To unge mobiltænkere er udvalgt til globalt iværksættertræf

Johan Juul Jensen fra Skørping og Bhaskar Mitra er udvalgt til at repræsentere Danmark ved Telenor Youth Forum, en global iværksætterkonference om mobilteknologi, som afholdes i Oslo fra 8.-11. december i forbindelse med uddelingen af Nobels fredspris. Her skal de bl.a. møde Wikipedias stifter Jimmy Wales.

Trods deres unge alder har Bhaskar Mitra, 24 år og Johan Juul Jensen, 26 år allerede udviklet idéer til, hvordan mobilteknologi kan bidrage til henholdsvis at rense forurenet drikkevand og fødevarer og til hvordan man samler alle informationer til landmænd i en app.

Derfor er de nu blevet udvalgt som to unge talenter, som skal repræsentere Danmark ved den årlige, globale iværksætterkonference, Telenor Youth Forum, som Telenor-koncernen afholder i Oslo i samarbejde med Nobels Fredscenter. Forummet afholdes 8.-11. december i forbindelse med uddelingen af Nobels fredspris. I år er temaet ”Knowledge for all” – ”Læring til alle”. I løbet af forummet får de mulighed for at diskutere deres idéer med bl.a. Wikipedias stifter Jimmy Wales.

"De 25 kandidater har forskellige perspektiver, men de bidrager alle sammen med en unik idé, som er forankret i en samfundsmæssig udfordring. Vigtigst er alt, ser kandidaterne muligheder, hvor andre ser barrierer. Vi ønsker at gå i dialog med dem og diskutere, hvordan Telenor og mobilteknologi kan være med til at skabe forandringer og forbedre adgangen til viden" siger Sigve Brekke, administrerende direktør for Telenor Group.

Johan Juul Jensen (26) ønsker at samle informationer rettet mod landmænd i en mobil app. Med app’en vil Johan give landmændene mulighed for at producere mere, og app’en skal indeholde information om vejrmønstre, oplysninger om frø og gødning samt de internationale priser på fødevareafgrøder.

Johan er oprindeligt fra Skørping, men er i øjeblikket ved at tage en Master of Public Policy ved Hertie School of Governance i Berlin, og han har en bachelor i Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet. Johan har desuden været med til at grundlægge Play It On, en NGO, der arbejder for interkulturel udveksling og global social bevidsthed.

Bhaskar Mitra (24) har en idé til et mobil cover, som både kan oplade telefonen og klarlægge, om det mad og vand som indtages af ejeren er sikkert.

Bhaskar er oprindeligt fra Indien, men er i gang med at lave en ph.d. i Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, som bliver afsluttet i 2017. Han har en MSc i fødevaresikkerhed fra University College Dublin, og han har studeret Bioteknologi ved Vellore Institute of Technologyi Indien, hvor han vandt "Student of the year" prisen i 2013.

Om Telenor Youth Forum

Telenor Youth Forum afholdes af Telenor Group i samarbejde med Nobels Fredscenter den 8.-11. december 2015, og der er 25 deltagere fra 12 lande i Europa og Asien. De 25 deltagere skal medvirke i workshops og møde topledere og eksperter fra Telenor og andre digitale virksomheder. Fælles for alle er, at de er passionerede om at udbrede viden til alle. Blandt foredragsholderne til Telenor Youth Forum er blandt andet Jimmy Wales, stifter af Wikipedia. Læs mere om programmet og de 25 deltagere her.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692