Gå til indhold

Pressemeddelelse -

TT-Netværket udsat for ransomware-angreb

TT-Netværket har været udsat for et ransomware-angreb. Ingen kundedata er kompromitteret, og hackerne har ikke haft adgang til mobilnetværket, som således ikke er påvirket af hændelsen.

I sidste uge fik hackere adgang til en server hos TT-Netværket, der er Telia og Telenors fælles masteselskab. Der var ingen kundedata på serveren, og hackerne fik ikke adgang til mobilnetværket. Angrebet ramte således kun en begrænset del af it-infrastrukturen hos TT-Netværket.

De it-kriminelle nåede at overføre data fra serveren, inden indbruddet blev opdaget, og adgangen blev lukket. Det drejer sig om bl.a. lejekontrakter og data på 25 medarbejdere fra TT-Netværket. Det står endnu ikke klart, hvordan gerningsmændene fik adgang til data på serveren.

De berørte medarbejdere er orienteret, og TT-Netværket er i dialog med relevante myndigheder om sagen, herunder Center for Cybersikkerhed, Datatilsynet og politiet. Sagen har højeste prioritet, og efterforskningen pågår stadig, hvorfor parterne på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at kommentere yderligere.

Fakta om TT-Netværket

TT-Netværket er Telias og Telenors fællesejede masteselskab. TT-Netværket står for at drifte og udbygge selskabernes netværk og ejer bl.a. gitter- og rørmasterne bag.

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692