Gå til indhold
Danskerne søgte mod Nordsjælland i påsken

Pressemeddelelse -

Danskerne søgte mod Nordsjælland i påsken

Danskernes ferievaner ændrer sig under Covid-19, hvilket også ses i trafikken i mobilnetnetværket omkring de populære sommerhusområder. Telenor har undersøgt i hvilke fem sommerhusområder, der blev brugt mest data over påskeferien.

Telenor har set på mobiltrafikken under påsken i 2021 og sammenlignet med påsken 2019 og alle steder i landet er dataforbruget steget.

”Datatrafikken har været stigende i flere år, men det har været vildt at se, hvordan vores ændrede Corona-adfærd har været så tydelig i netværket – især i ferieperioderne, hvor dataforbruget indenfor Danmarks grænser er steget markant. Vi overvåger konstant netværket og opgraderer løbende kapaciteten, så netværket kan følge med danskernes mobilvaner, da vores ambition altid er at sikre kunderne den bedste mobildækning,” siger Jesper Mølbak, netværksekspert i Telenor.

Top fem sommerhusområder ud fra dataforbrug
Tendensen med det stigende dataforbrug ses særligt i sommerhusområderne. Området omkring Smidstrup Strand, hvor blandt andet de nordsjællandske feriebyer Gilleleje og Rågeleje ligger, var det sommerhusområde, hvor dataforbruget var højest i påsken.

I disse fem sommerhusområder blev der brugt mest data i påsken 2021:

1. Området Smidstrup Strand i Nordsjælland
2. Ferieområdet Kulhuse i Nordsjælland
3. Området Vejby Strand i Nordsjælland
4. Området Dronning Mølle Strand i Nordsjælland
5. Området ved Øster Hurup i Nordjylland

At sommerhusområderne i Nordsjælland har været populære, kan også være en af grundene til, at dataforbruget i Nordsjælland er steget med 89% i påsken 2021 sammenlignet med påsken 2019.

Telenor på vej med 5G i sommerhusområderne
Sommerhusområder er generelt et sted, hvor danskerne gerne vil bruge meget data i ferierne, og derfor er sommerhusområderne også blandt de områder, som Telenor prioriterer først i 5G-udrulningen, samt de større byer.

”Vi starter med at udbrede 5G-teknologien, hvor det giver mest værdi for kunderne, og det er blandt andet i sommerhusområderne rundt omkring i det danske land. Med 5G’s høje kapacitet er det muligt at få mere data igennem mobilnetværket hurtigere, hvilket giver mulighed for at streame film i en langt højere opløsning end i dag. Det kan blandt andet komme sommerhusgæsterne til gode, når det danske vejr viser sig fra den grå side og derfor lægger op til hygge med film indendørs,” siger Jesper Mølbak.

Telenor starter udrulningen af 5G i sommerhusområderne i løbet af i år. 

Tallene i ovenstående er baseret på trafikken i Telenors netværk over påsken. Telenor har 1,7 millioner mobilkunder i Danmark.

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692