Gå til indhold
Her var danskerne mest over vinterferien

Pressemeddelelse -

Her var danskerne mest over vinterferien

Data fra Telenors netværk i uge 7 viser, at dataforbruget i Telenors netværk steg med 51,84% i vinterferien sammenlignet med sidste år og viser, at danskerne tilbragte vinterferien derhjemme.

Corona-krisen fik i år danskerne til at bytte vinterferie i udlandet ud med forskellige destinationer rundt omkring i Danmark. Nye tal fra Telenor viser nemlig, at den samlede datatrafik herhjemme i Danmark under vinterferien i uge 7 er steget med 51,84% i forhold til sidste år – og særligt i flere populære sommerhusområder er dataforbruget steget.

”Tallene fra vores netværk viser tydeligt den samme tendens, som vi også så under efterårsferien. Grundet den nuværende situation med Covid-19 tilbringer danskerne ferien i Danmark og hygger derhjemme eller i sommerhuset med familien, samtidig med, at der har været godt gang i mobilen og streaming af yndlings serier,” siger netværksekspert Jesper Mølbak fra Telenor.

Telenor overvåger trafikken som et led i driften og udviklingen af sit landsdækkende mobilnetværk, så kapaciteten i netværket løbende kan opgraderes til at følge med det stigende dataforbrug, som vi ser i Danmark.

Valfartede til sommerhusområder på Sjælland
Selvom der for danskerne ikke var udsigt til skiferie eller eksotiske rejsedestinationer i vinterferien, blev tiden alligevel brug fornuftigt. I jagten på en afslappende vinterferie valgte mange at tilbringe tiden i sommerhus.

Data fra Telenors netværk viser, at mange tilbragte vinterferien i Nordsjælland, hvor særligt området omkring Udsholt Strand var populært. Her steg dataforbruget alene med 380% sammenlignet med uge 7 sidste år. Dataforbruget steg ligeledes i området omkring Vejby Strand, her med 203% sammenlignet med samme uge sidste år. Det stigende dataforbrug i Udsholt og Vejby Strand medvirkede til, at dataforbruget generelt i og omkring Helsinge samlet steg med 130%.

Den samme tendens ses også i området omkring Gerlev Strandvej nær Roskilde Fjord, hvor også Gerlev Strandpark er beliggende. Her steg dataforbruget med 514% sammenlignet med uge 7 sidste år.

Faldende dataforbrug udenfor Danmarks grænser
Dataforbruget udenfor Danmarks grænser faldt i uge 7 til en fjerdedel af hvad roamingtrafikken var for uge 7 i 2020. Når det kommer til roamingtrafikken for uge 7 i 2021, er der ikke de store udsving i trafikken sammenlignet med de foregående uger.

”Det er dog stadig tydeligt, at den nuværende situation og rejserestriktioner præger mulighederne for at rejse, da dataforbruget udenfor Danmarks grænser i uge 7 faldt til en fjerdedel af, hvad roamingtrafikken var i uge 7 året forinden,” fortæller Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 7. Telenor har 1,7 millioner mobilkunder i Danmark. 

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692