Gå til indhold
Datatrafikken stiger markant på de danske øer

Pressemeddelelse -

Datatrafikken stiger markant på de danske øer

På trods af at rejserestriktionerne blev lempet inden danskernes sommerferie for alvor blev skudt i gang, så viser mobiltrafikken i Telenors netværk, at mange Telenor-kunder fortsat har valgt at udforske den danske natur.

Selvom det danske vejr ikke just har vist sig fra sin bedste side, så har mange danskere fortsat valgt at rejse til nogle af Danmarks mest populære feriedestinationer. I jagten på mere solskin har et stort antal valgt at tage turen over til solskinsøen Bornholm. Telenors tal viser nemlig, at datatrafikken på øen i uge 28 og 29 er steget med 56 procent sammenlignet med sidste år. Det samme mønster gør sig gældende i Skagen, som normalt også er meget populært i specielt uge 29. Her ses en stigning på 42 procent, hvilket således vidner om, at en stigende del af befolkningen har benyttet ferien til at rejse mod Danmarks nordligste punkt. 

”Dataforbruget i vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har foretrukket at holde sommerferie indenfor Danmarks grænser i år, på trods af at rejserestriktionerne blev lempet. Specielt på flere danske øer, samt i Skagen, har vi kunne se, at mobiltrafikken er steget voldsomt sammenlignet med sommerferieugerne sidste år. Vi overvåger konstant netværket og opgraderer løbende kapaciteten, så netværket kan følge med danskernes mobilvaner, da vores ambition altid er at sikre kunderne den bedste mobildækning” udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak.

Bornholm er ikke den eneste danske ø, hvor Telenors tal viser et markant øget dataforbrug. På Fanø og Rømø er stigningen på knap 130%, mens datatrafikken på Ærø er steget med 50% og på Samsø med 42%. At der har været en stigende aktivitet på de danske øer, kan være som resultat af, at færgeruterne i hele juli har været gratis for gående og cyklister.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 28 og 29. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. 

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692