Gå til indhold
Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Pressemeddelelse -

Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Mobiltrafikken i Telenors netværk steg med 48% i efterårsferien sammenlignet med sidste år og viser, at danskerne blev hjemme i Danmark og hyggede sig. De få danskere, der drog udenlands, søgte især mod Grækenland og Italien.

Corona-krisen fik i år danskerne til at bytte efterårsferie i udlandet ud med forskellige destinationer rundt omkring i Danmark. Nye tal fra Telenor viser nemlig, at den samlede datatrafik herhjemme i Danmark under efterårsferien er steget med 48% procent i forhold til sidste år – og særligt i sommerhusområderne har der været gang i dataforbruget.

”Tallene fra vores netværk viser tydeligt den samme tendens, som vi så under sommerferieperioden. Danskerne har valgt at tilbringe ferien i Danmark og hygge derhjemme eller i sommerhuset med familien, samtidig med, at der har været godt gang i mobilen og streaming af ynglings serier,” siger netværksekspert Jesper Mølbak fra Telenor.

Telenor overvåger trafikken som et led i driften og udviklingen af sit landsdækkende mobilnetværk, så kapaciteten i netværket løbende kan opgraderes til at følge med det stigende dataforbrug, som vi ser i Danmark

Valfartede til sommerhusene på Sjælland
Selvom der for mange danskere ikke var udsigt til eksotiske rejsedestinationer i efterårsferien, blev tiden alligevel brugt fornuftigt. I jagten på en afslappende efterårsferie valgte mange at tilbringe efterårsferien i sommerhus.

Data fra Telenors netværk viser, at mange tilbragte efterårsferien i sommerhusområderne, hvor særligt områderne omkring Vejby-og Smidstrup Strand var populære, og dataforbruget i Helsingørområdet steg derfor med hele 105%. Den samme tendens ses også i Korsør, hvor mange tilbragte efterårsferien i området omkring Granskoven Strand, og dataforbruget derfor steg med 76% i området sammenlignet med efterårsferien sidste år.

Faldende dataforbrug udenfor Danmarks grænser
Blandt de danskere, der valgte at holde ferien udenfor Danmark, var det særligt destinationer i Europa som Grækenland og Italien, der var populære, og hvor roamingtrafikken var højst i efterårsrejsen.

”Det er dog stadig tydeligt, at den nuværende situation og rejserestriktioner præger rejselysten, da dataforbruget udenfor Danmarks grænser i uge 42 var 34 procent lavere sammenlignet med uge 42 i 2019,” fortæller Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 42. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. 

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692