Gå til indhold
Danskernes internetforbrug er på rekordkurs

Pressemeddelelse -

Danskernes internetforbrug er på rekordkurs

Normalt er sommerferien kendetegnet ved et lavt internetforbrug, da danskerne valfarter til udlandet. Grundet Corona-krisen er omstændighederne dog anderledes i år, hvilket har smittet af på internetforbruget som, for Telenors internetkunder, er på sit højeste.

I disse sommerferieuger rejser danskerne normalt til udlandet, går til koncerter eller er på festival. Sommerferien ser dog noget anderledes ud for de fleste danskere i år, hvilket kan være årsag til, at internetforbruget netop nu er på rekordkurs. Sammenlignet med samme periode sidste år, viser Telenors tal, at internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med hele 30%.

”Normalt ser vi, at internetforbruget peaker nytårsdag, hvor danskerne er hjemme med tømmermænd. Siden Corona-krisens indtog, har vi dog set et anderledes mønster, da internetforbruget har nået sit højeste i denne periode. Denne udvikling har ikke ændret sig på trods af, at vi er midt i danskernes sommerferie, hvilket vidner om, at mange danskere fortsat opholder sig i Danmark. Vi ved, at vores kunder er rigtig glade for at benytte vores mobilnetværk, og vi kan se, at vores glade kunder bruger mobile platforme både hjemme, men også når de rejser rundt i Danmark, og stadig har behov for at være online, enten arbejdsrelateret, eller hvis de skal se en film i sommerhuset, hvis vejret er dårligt” udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak.

Tallene fra Telenor viser bl.a., at danskerne i høj grad benytter internettet til at se film og tv-serier på streamingtjenesten Netflix. Internetforbruget på Telenors netværk topper sædvanligvis søndag aften kl. 22, og på dette tidspunkt i søndags stod Netflix for 17% af det samlede internetforbrug.

Forventer fortsat stigning

I løbet af efteråret kommer der flere nye streamingtjenester til, heriblandt længeventede Disney+, og derfor forventer Telenor, at internetforbruget fortsat vil stige og derved forblive på det høje niveau.

”I løbet af efteråret vil der ske meget på markedet indenfor både streaming og gaming, hvorfor vi forventer, at internetforbruget fortsat vil holde sit høje niveau. Den danske befolkning er vilde med at streame, og derfor er det vigtigt med en god internetforbindelse. Af denne grund kan det også være en god idé for danskerne at tjekke op på, om de har et tilfredsstillende internet, som lever op til deres behov” fortsætter Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på Telenor kunders internetforbrug i uge 27 og 28 sammenlignet med samme periode sidste år.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692