Gå til indhold
Ny aftale giver Telenor adgang til hele Norlys’ fibernet

Pressemeddelelse -

Ny aftale giver Telenor adgang til hele Norlys’ fibernet

Telenor og Norlys har netop underskrevet en samarbejdsaftale, der giver Telenor adgang til Norlys’ fibernet i det tidligere SE-område. Med aftalen kommer Telenor til at dække flere end 760.000 jyske adresser med fiberbredbånd. Når aftalen kommer i drift, kan næsten to millioner danske husstande få adgang til Telenors nye bredbåndssatsning, MaxSpeed, med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s. Heraf over en million via fibernet.

Den netop underskrevne aftale om adgang til fiberkunder i Norlys’ tidligere SE-område supplerer aftalen fra sidste år, hvor Telenor fik adgang til Norlys’ fiberkunder i Midt- og Nordjylland (tidligere Eniig). En aftale, som netop er sat i drift. For nylig har Telenor desuden indgået aftaler med Nord Energi og Thy-Mors Energi og er således markant repræsenteret på fibernettene i det meste af Jylland.

Telenor har gode erfaringer med at sælge højhastighedsinternet, og adgangen til hele Norlys’ fibernet vil både styrke Telenors position på fiber- og bredbåndsmarkedet og være med til at skabe endnu bedre konkurrence til fordel for forbrugerne.

Den nye store aftale med Norlys er den seneste i rækken af fiberindsatser fra Telenor, som nu dækker et stort område af Danmark.

”I Telenor har vi en ambition om at levere den bedst mulige internetforbindelse til flest muligt danskere i hele landet. Derfor glæder vi os til at kunne tilbyde vores nye internetsatsning, MaxSpeed med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s til alle husstande i Norlys’ dækningsområde. Her får man nu mulighed for at samle mobil- og fiberforbindelser ét sted, så man slipper for unødigt besvær tilmed oftest til en lavere pris. Det har vist sig rigtig populært i de områder af Danmark, hvor Telenor allerede i dag tilbyder fiberbredbånd”, siger Lars Kyrø, der er Internetchef i Telenor.

Fibernettet som lokal livsnerve
Norlys har etableret fibernet i et område, som arealmæssigt dækker knap 40 pct. af Danmark. Fibernettet er blevet en reel livsnerve til mange lokalområder, og adgang til lynhurtige og stabile internetforbindelser bliver stadigt vigtigere for både private og erhvervsliv. Torben Poulsen, som er direktør i Norlys, håber, at aftalen med Telenor kan få flere kunder til at koble sig på fiberen.

”Åbningen af fibernettet sikrer forbrugerne meget mere valgfrihed og er helt i tråd med vores ønsker om større adgang til fibernettet for flere. Vi har hele tiden haft som målsætning at åbne fibernettet for alle interesserede, og derfor glæder vi os over at kunne byde Telenor velkommen i et udvidet samarbejde. Der er stor interesse for at være en del af vores fælles fiberprojekt, og vi er glade for at Telenor, som en så markant aktør på det danske telemarked, kan se mulighederne ved et samarbejde, så endnu flere danskere kan få glæde af fibernettet,” siger fiberdirektøren.

Det forventes at Telenor-kunder vil have adgang til hele Norlys’ fibernet inden udgangen af 2020.

Om Telenor
Telenor er Danmarks næststørste mobil- og internetselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og Asien, og på verdensplan har 172 millioner kunder. I Danmark er der ca. 1.400 medarbejdere og 57 butikker fordelt over hele Danmark, der hver dag gør deres yderste for at gøre det nemt for kunderne at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet.

Om Norlys
Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 709.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er virksomheden Danmarks største energi- og telekoncern. Norlys ejer Stofa og Boxer og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København

Emner

Regions


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 52 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692