Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Over 100 skoler deltog i landsdækkende konkurrence om digital mobning – nu er vinderen fundet

Flere end 100 danske skoler fra alle dele af Danmark har tilmeldt sig Telenors skolekonkurrence om forebyggelse af digital mobning. 5.B fra Holmebækskolen i Herfølge løb med sejren med en kreativ film udviklet og optaget af eleverne selv – budskabet fra vinderskolen er klart: vi skal stå sammen om at sige nej til digital mobning.

Vinderne af Telenors landsdækkende konkurrence omkring forebyggelse af digital mobning er netop offentliggjort – det bliver eleverne i 5.B på Holmebækskolen, der blandt over 100 indsendte videoer løber med 1. pladsen og dermed også en koncert for hele skolen med det populære danske band L.I.G.A. Der har været en kæmpe interesse for kampagnen målrettet 5. og 6. klasser, der er blevet godt modtaget i klasseværelserne rundt om i landet. Kernen i konkurrencen har været at øge elevernes bevidsthed om, hvad de siger og gør på de sociale medier og derigennem forebygge digital mobning. Den overvældende konkurrencedeltagelse tyder på, at også mange skoler er optaget af børns adfærd på de sociale medier.

Vil inspirere andre til at tale pænt på nettet

”Vi er rigtig glade for, at så mange danske skoleklasser har haft lyst til at deltage i vores konkurrence og være med til at sætte fokus på en meget væsentlig tematik, der fylder mere og mere blandt danske børn og unge,” siger administrerende direktør hos Telenor, Jesper Hansen.

Det er klasselærer for 5.B på Holmebækskolen Julie Ivanoff enig i. Hun har tidligere arbejdet med digital trivsel i 4. klasse, og vurderer, at det er vigtigt for skolelærere at forstå, hvad der rører sig på de digitale kanaler. ”Det er vigtigt emne at sætte fokus på, fordi børn lever mere og mere på de sociale medier og i nogle andre verdener, hvor vi voksne måske ikke kan følge med. Det er vigtigt at vide, hvad de kan komme ud for, så kan vi støtte dem bedst muligt, ” siger klasselærer Julie Ivanoff, der vil arbejde videre med emnet også efter, konkurrencen er afsluttet. ”Vi har fået en super respons fra eleverne, og det har været en god og lærerig proces, hvor alle elever har deltaget. Vi har sammen talt om, hvor vigtigt det er at opføre sig pænt, også på nettet, og bakke op om hinanden – og det vil mine elever med filmen gerne inspirere andre til også at gøre,” fortsætter Julie Ivanoff.

5.B´s video er udvalgt på baggrund af elevernes kreative måde at indkapsle, hvordan de i fællesskab kan forebygge digital mobning. På 2. og 3. pladsen kommer Freinetskolen fra Valby og Svenstrup Skole fra Aalborg. I dommerpanelet sidder DR Ultra værten Sofie Østergaard og Børne- og ungechef Anne-Mette Friis fra UNICEF, der begge tidligere har været med i Telenors kampagne #digitalpænt, der handler om at forebygge digital mobning på mellemtrinnet.

Fakta om konkurrencen:

  • Klasserne fik til opgave at lave et skuespil over typiske situationer på de sociale medier. Skuespillet skulle optages på video og indsendes til dommerpanelet bestående af Sofie Østergaard, DR, Anne-Mette Friis, UNICEF og repræsentanter fra Telenor.

Læs mere om konkurrencen her: https://www.telenor.dk/om-telenor/vores-ansvar/digitalpaent-konkurrence/

Se vinderfilmene på Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGh2q6oI9YIA-CPw9IVtWkYo3anFPMOXm&utm_source=facebook.com&utm_medium=referral

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692