Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Sådan vælger du, hvem der kan se dine billeder på sociale medier

Danske forældre tænker sig om en ekstra gang, før de deler billeder af deres børn på sociale medier. Det viser en familieundersøgelse fra Telenor. Læs her, hvordan du kan undgå, at folk du ikke kender, ser dine billeder på Facebook, Instagram og Snapchat.

De fleste kan lide at dele billeder fra fx efterårsferien på sociale medier, så venner og familie kan følge med, selvom de ikke selv er med til at bygge kastanjedyrene. De færreste kan dog lide tanken om, at fremmede kan se med og få et indblik i, hvad familien foretager sig. En undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor viser, at 48 % af danske forældre med hjemmeboende børn er betænkelige ved at lægge billeder af deres egne børn på de sociale medier, og 75 % er betænkelige ved at lægge billeder op af andres børn på sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat (se figur nederst i pressemeddelelsen).

Hvis du vil selv vil styre, hvem der ser dine billeder kan du komme langt ved at gennemgå dine privatlivsindstillinger på de sociale medier, du benytter. ”Et godt råd for familien er at lægge en slagplan for ferien, så alle tager stilling til, hvor tilgængelige profilerne og opdateringerne skal være. Aftal fx, om billederne fra ferien først skal deles bagefter, eller om det er fint at dele live, mens det sker. Snak om det, inden ferien starter, så alle kender de interne spilleregler og hjælp hinanden til at sætte privatlivsindstillingerne for hvert medie. Ferien er en oplagt mulighed for at få talt om det forældre og børn imellem, men slagplanen kan jo også have en hverdagssektion, når ferien er ovre og dagligdagen igen rammer os”, siger Marie-Louise Munter, som er ekspert i sociale medier.

”Sociale medier er gode værktøjer til at opretholde forbindelsen til familie og venner, men de kan samtidig også bryde op i, hvad der er offentligt og hvad der er privat. Det er fx ikke alle som er interesserede i, at hele Facebook-netværket får et indblik i hvilke brætspil, man har spillet med sine børn. Derfor kan det være en god idé at opsætte privatlivsindstillingerne med omtanke,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Sådan sætter du dine privatlivsindstillinger på Facebook

  • Start under ’tidslinje og tagging’ med at gennemse, hvordan din profil lige nu ser ud for dine ’venner’ og hvordan den ser ud for folk, du ikke er venner med endnu.
  • Vælg herefter, hvem der skal kunne se hvilket indhold. Det gør du under afsnittet ’privatindstillinger og værktøj’ under ’hvem kan se mit indhold’. Du kan brugerdefinere dit indhold, ved at opdele dine venner i grupper. På den måde kan du kontrollere, hvilke venner der ser hvilket indhold. Vær opmærksom på, at opslag du allerede har lavet, skal tilpasses ved at klikke på ’begræns tidligere opslag’.
  • Under ’tidslinje og tagging’ kan du indstille, hvem der kan dele ting på din tidslinje og hvem der kan se, hvad du deler på din tidslinje. Du kan fx vælge at gennemse de opslag folk laver på din tidslinje, før de bliver offentliggjort.
  • Gå derefter til ’privatindstillinger’ og opsæt hvem der kan finde dig på Facebook og hvem der kan kontakte dig.

Sådan sætter du dine privatlivsindstillinger på Instagram 

  • Gå til dine indstillinger og slå ’privat konto’ til. Så er det kun dine følgere, som kan se dine billeder.

Sådan sætter du dine privatlivsindstillinger på Twitter

  • Gå til indstillinger, klik på dit profilnavn og vælg derefter ’Privatliv’. Her kan du vælge, om du fremover skal godkende hvem der kan følge dig, og om alle skal have mulighed for at tagge dig på billeder.
Sådan sætter du dine privatlivsindstillinger Snapchat
  • Gå til dine indstillinger og opsæt ’hvem kan sende mig snaps’ og ’hvem kan se min historie’.
Om undersøgelsen 

Epinion har på vegne af Telenor gennemført 1.018 interview med repræsentativt udvalgte danske forældre med hjemmeboende børn i alderen 0-17 år. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel. Data er vejet i henhold til forældrenes køn, alder og region jf. tal fra Danmarks Statistik. Interviewene er gennemført i perioden 13. maj – 26. maj 2015.

Kilde: Epinion for Telenor, maj 2015. 1.018 forældre med hjemmeboende børn har svaret Er du enig eller uenig i følgende udsagn:
Helt enig Enig

Hverken enig eller uenig

Uenig

Helt uenig

Ved ikke

Jeg er betænkelig ved at lægge billeder på sociale medier, hvor mine egne børn fremgår

21 % 27 % 25 %

19 %

7 %

1 %

Jeg er betænkelig ved at lægge billeder på sociale medier, hvor andre børn end mine egne fremgår

39 %

36 %

15 %

7 %

2 %

1 %

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og bredbånd. Vi er en del af en global virksomhed, som er et af Nordens største teleselskaber og en af verdens største leverandører af mobiltelefoni. Telenor er repræsenteret i 13 lande, og på verdensplan hjælper vi 208 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1500 medarbejdere, som hver dag yder vores bedste for at gøre det enkelt og nemt for vores kunder at kommunikere. Det er vigtigt for os, at Danmark bliver et førende videnssamfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i den danske teleinfrastruktur. I Danmark er CBB Mobil og Canal Digital også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk. 

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692