Gå til indhold
Verner fra plejehjemmet Husumvej taler her med sin datter Lisbeth og svigersøn Kim.
Verner fra plejehjemmet Husumvej taler her med sin datter Lisbeth og svigersøn Kim.

Pressemeddelelse -

​Telenor hjælper plejehjem med at bruge videomøder

Videoopkald tages i brug på plejehjemmene i Aarhus for at sikre, at beboerne i en svær tid kan holde kontakt med familie og venner, når smittefaren sætter begrænsninger for besøg.

Plejehjem er for tiden nødt til at begrænse beboernes besøg for at undgå smitte med coronavirus. Den begrænsede kontakt med pårørende kan være vanskelig for både beboere og deres pårørende. For at hjælpe beboerne med at holde kontakten til familie og venner, har Telenor i samarbejde med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune sørget for, at plejehjemmene i Aarhus har fået 150 IPads med præinstallerede videotjenester, som er særligt nemme at anvende for beboere og plejehjemmenes medarbejdere.

Alle de nye digitale muligheder kan være svære at overskue for mange ældre, og derfor er der lavet en enkel og intuitiv løsning, der gør det nemt for både beboerne og medarbejdere. Plejehjemmene og deres beboer er kommet godt fra start og er i gang med de første videomøder med pårørende. På billedet ses Verner fra plejehjemmet Husumvej, der benytter de nye IPads til at foretage et videoopkald med sine døtre og svigersøn.

Telenor, der er leverandør af Aarhus Kommunes telefoniløsninger, har stået for at konfigurere og installere løsningen igennem kommunens allerede etablerede mobile device management løsning (MDM), så kommunikationen sker rent sikkerhedsmæssigt i et lukket og sikkert netværk, så ingen personoplysninger deles.

”Vi er kun glade for at kunne hjælpe med at facilitere integrationen af videotjenesterne, der skal hjælpe beboerne med at opretholde kontakten med deres nærmeste i en vanskelig situation som denne. Selvom telefonen er god til samtale og holde kontakt, så giver videoopkald en helt anderledes oplevelse. Med videoopkald kan man se hinanden, og føler sig på den måde lidt tættere på hinanden, selvom man er hver for sig,” udtaler Jan Rasmussen, erhvervschef i Telenor.

Hvordan virker det konkret:
De pårørende installerer en App, og efterfølgende kan de booke en videosamtale med beboeren, som til den aftalte tid, får bragt en tablet ind på stuen af personalet. Løsningen kræver ikke en personlig konto, kodeord eller et bestemt mærke af telefon, og det er derfor nemt for beboerne at bruge.

For mere information kontakt:
Alice Klitholm Duch
Pressechef, Telenor
M +45 25 600 800
infor@telenor.dk    

Thomas Chemnitz
Pressechef, Sundhed og Omsorg
Aarhus Kommune
M +45 41857752
thcp@aarhus.dk

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 52 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Pressekontakt

Kathrine Thomsen

Kathrine Thomsen

Pressekontakt 25 600 800

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 39 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692