Gå til indhold
Arkivfoto
Arkivfoto

Pressemeddelelse -

Telenor Erhverv vil styrke sikkerheden i små og mellemstore virksomheder

Hver sjette af landets små og mellemstore virksomheder har ifølge Digitaliseringsstyrelsen ikke implementeret backup af data og systematisk opdatering af software, som er blandt de mest basale it-sikkerhedstiltag. Virksomhederne har brug for akut hjælp til at afværge den voksende cybertrussel, og det vil Telenor Erhverv sætte fokus på.

Telenor Erhverv har sat sig for at styrke viden om it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder. Det sker gennem udgivelsen af en e-bog og et webinar, som er blevet til i samarbejde med Cisco. E-bogen og webinaret skal som ”how to”-guides til ledere og medarbejdere gøre det nemt for mindre virksomheder og opstartsvirksomheder at komme godt i gang med it-sikkerhedsarbejdet. Indholdet er baseret på Telenor Erhverv og Ciscos ekspertise og viden om it-sikkerhed for mindre virksomheder.

”Trusselsbilledet på cyberområdet udvikler sig konstant, i takt med at de it-kriminelle finder på stadig mere avancerede måder at angribe på. Her står de små og mellemstore virksomheder i en særlig sårbar situation, da de ofte har begrænsede ressourcer til at holde sig opdaterede på de nyeste tendenser, til at investere i de nødvendige it-tiltag og til at uddanne medarbejderne. Tre helt grundlæggende elementer i et godt cyberforsvar. Derfor har vi med god hjælp fra Cisco udviklet en række opkvalificerende digitale tilbud, der er nemme at gå til,” forklarer Mikkel Kruse, der er direktør for Telenor Erhverv.

Et længere samarbejde

Det er ikke første gang, at Telenor Erhverv med hjælp fra Cisco arbejder på at styrke sikkerheden i danske virksomheder. Som de første i Danmark lancerede Telenor Erhverv i foråret 2023 et DNS-filter til erhvervskunder, som gennem automatisk blokering af mistænkelige hjemmesider beskytter virksomhedernes data, når medarbejderne surfer på mobilnetværket.

Tal fra Datatilsynet viser, at 52 % af alle sikkerhedsangreb opstår på grund af menneskelige fejl, og at phishing-angreb er den mest almindelige årsag til sikkerhedsbrud i virksomheder. Med SafeZone lander medarbejdere ikke på en svindelside, men blokeres i stedet, hvis de klikker på et ondsindet link. Dermed er SafeZone det første lag af sikkerhed, der stopper angreb, før de sker. SafeZone er baseret på Cisco Umbrella, der er integreret med Cisco Talos.

”SafeZone er et rigtig godt eksempel på, at der allerede nu findes omkostningseffektive sikkerhedsprodukter på markedet, som er lige til at tage ned fra hylden. Det er med kombinationen af lettilgængelige plug’n’play-løsninger og en høj grad af opmærksomhed og bevidsthed om cybertruslerne at vi kan få skabt et mere sikkert erhvervsklima for de små og mellemstore virksomheder,” siger Mikkel Kruse fra Telenor Erhverv.

Om e-bogen og webinaret

  • E-bogen med titlen ”Sejler sikkerheden? Sikkerhedskompas til mindre virksomheder” er formuleret som en guide til at styrke it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder. Den giver bl.a. indsigt i, hvordan man effektivt kan styrke virksomhedens it-sikkerhed, og hvordan man bør håndtere de sikkerhedsudfordringer, der følger med øget hjemmearbejde. Download e-bogen her: E-bog: Sejler sikkerheden? Et sikkerhedskompas til mindre virksomheder (telenor.dk)
  • På webinaret med titlen ”Sådan vinder I over hackerne i 2024” gennemgår sikkerhedseksperter fra Telenor Erhverv og Cisco tidens trends inden for sikkerhedstrusler, men også hvilke redskaber virksomheder kan tage i brug for at forsvare sig bedst muligt. Se en optagelse af webinaret her.

Emner


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692