Gå til indhold
Telenor forhindrer digitale angreb mod erhvervskunder

Pressemeddelelse -

Telenor forhindrer digitale angreb mod erhvervskunder

Telenor Erhverv er i luften med SafeZone, som er det første sikkerhedsfilter i et dansk mobilnetværk tilpasset erhvervskunder. Filteret opdateres i realtid og blokerer adgangen til svindelsider. SafeZone sørger altså for, at medarbejdere ikke lander på en svindelside, men i stedet blokeres, hvis de klikker på et ondsindet link.

For de danske virksomheder har øget digitalisering også medført en væsentlig større risiko for cyberangreb. Men hvordan garderer man sig bedst mod at blive hacket og miste værdifulde data eller få lammet sin digitale infrastruktur og dermed sin forretning? Automatisk blokering af svindelsider er ifølge Telenor Erhverv et godt sted at starte.

Derfor lancerer Telenor Erhverv, som de første på markedet, DNS-beskyttelse, når man surfer på mobilnetværket, med løsningen SafeZone, der blokerer for omkring 35 millioner svindelsider dagligt i realtid. Med SafeZone har kunder mulighed for at tilkøbe en avanceret teknologi på deres mobil og mobilbredbånd fra Telenor Erhverv, som virker, uanset hvor i verden de befinder sig. SafeZone bruger Cisco Umbrella, en cloudbaseret sikkerhedsstak, der indeholder trusselsintelligens fra Cisco Talos, et markedsledende team af IT-sikkerhedsanalytikere og forskere.

”Som medarbejder bruger man i stigende grad mobiler og tablet som arbejdsredskab, ligesom mange bærbare computere understøtter muligheden for at sætte et sim-kort i. Derfor er det vigtigere end nogensinde at tage de nødvendige forholdsregler. Langt de fleste angreb sker desværre på grund af menneskelige fejl hos medarbejderne. SafeZone er en hurtig og nem måde at beskytte sin virksomhed på uden at skulle tænke på installation, opdatering, vedligeholdelse og drift, som for mange kan være en barriere i forhold til at implementere de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør i Telenor Danmark, og fortsætter:

”De IT-kriminelle bliver stadigt dygtigere, og medierne fortæller flittigt og hyppigt om både private og offentlige organisationer, der udsættes for angreb af forskellig art. Med SafeZone kan vi komme en betydelig del af de mange cyberangreb til livs, så vi har store forventninger til, at løsningen vil gøre en mærkbar forskel for vores kunder. I Telenor tager vi vores egen medicin, og derfor har alle vores medarbejdere SafeZone på deres arbejdstelefoner fra i dag.”

En stærk sikkerhedsposition

Tal fra Datatilsynet viser, at 52 % af alle sikkerhedsangreb opstår på grund af menneskelige fejl, og at phishing-angreb er den mest almindelige årsag til sikkerhedsbrud i virksomheder. Med SafeZone lander medarbejdere ikke på en svindelside, men blokeres i stedet, hvis de klikker på et ondsindet link. På denne måde hjælper sikkerhedssystemerne med at opnå den rette balance mellem systemer og adfærd.

Den stigende efterspørgsel på sikkerhedsløsninger har de også oplevet i Telenors erhvervsforretning i de seneste år.

”IT-sikkerhed er øverst på agendaen for langt de fleste af vores kunder, og derfor er SafeZone også en vigtig tilføjelse til den paraply af sikkerhedsløsninger, som vi i Telenor Erhverv har udviklet og positioneret os på. Beskyttelse af kundernes kritiske infrastruktur er altafgørende, og vores ambition er klart at forblive en stærk partner på det område,” siger Mikkel Kruse.

"Cisco Umbrella behandler mere end 620 milliarder internetanmodninger dagligt, kategoriserer domæner i 85 indholdskategorier og har branchens højeste niveau, når det kommer til at identificere risikable websteder. Vores globale fodaftryk giver en sikker og pålidelig oplevelse af høj kvalitet. Da vores DNS-sikkerhedskapacitet er integreret i vores løsningssystem, leverer vi indbygget sikkerhed, mens andre leverer sikkerhed på toppen, hvilket går ud over reaktionstiden og ydeevnen. Vi har set stor succes med introduktionen af SafeZone i Norge og ser frem til samme succes i Danmark," siger Bill Mabon, Cisco Umbrella.

SafeZone kan købes fra i dag hos Telenor Erhverv. Læs mere om SafeZone her: https://www.telenor.dk/erhverv/sikkerhed/safezone/

Om SafeZone

  • SafeZone er baseret på Cisco Umbrella, som blokerer omkring 35 millioner ondsindede sider og opdateres dagligt i realtid.
  • Med SafeZone tjekkes virksomhedens trafik op mod lister med kompromitterede hjemmesider og sider med kriminelle formål som kryptomining og botnet.
  • Klassificeringen er baseret på parametre som information om malware, netværk og IP-adresser, levetid, historik og trafikmønstre.
  • Der blokeres ikke for hjemmesider med indhold som er holdningsbetonet, herunder stødende, politisk eller på anden måde uønsket.
  • SafeZone beskytter kun, når man surfer på Telenors mobilnetværk og ikke, når man er på WiFi.
  • Man er beskyttet med SafeZone i udlandet, så længe man er på mobilnetværket.

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692