Gå til indhold
Private netværk bliver nyt forretningsområde i Telenor

Pressemeddelelse -

Private netværk bliver nyt forretningsområde i Telenor

Som en af de første leverandører herhjemme etablerer Telenor nu private netværk som et selvstændigt forretningsområde. Teknologien er målrettet den del af erhvervslivet og industrien, der kan have gavn af et skræddersyet netværk med garanti for minimal responstid og ekstra sikkerhed. Med initiativet følger oprettelsen af en ny enhed i Telenors erhvervsdivision, der skal stå i spidsen for det nye vækstområde, som der er store forventninger til.

I Telenor er der fuld fart på udrulningen af 5G og moderniseringen af 4G, hvilket giver nye muligheder for at bygge lukkede, skræddersyede netværksløsninger. Derfor etablerer Telenor som en af de første leverandører herhjemme nu private netværk som et nyt forretningsområde i virksomhedens erhvervsdivision.

Og ambitionerne er store. Som en del af beslutningen opretter Telenor en ny selvstændig enhed, som får ansvaret for at udvikle området til et væksteventyr sammen med virksomhedens IoT-løsninger, der også bliver placeret i samme team.

”Gennem vores dialog med kunder i erhvervslivet ved vi, at der er en øget efterspørgsel på garanteret hurtige, stabile og - vigtigst af alt - sikre forbindelser, der kan understøtte den stigende brug af smarte teknologier. Derfor har vi har også meget store forventninger til private netværk som en ny vækstmotor med en ambitiøs målsætning om at gøre det til en vigtig del af vores forretning inden for bare 3-5 år,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør i Telenor.

Udviklet sammen med kunderne

Det er den igangværende udrulning af Telenors 5G-netværk, der gør det muligt at tilbyde de private netværk. Med en forbindelse adskilt fra det offentlige mobilnetværk får kunderne adgang til en række fordele, hvoraf den vigtigste for mange vil være muligheden for at højne sikkerheden yderligere. Derudover vil den garanterede hastighed og stabilitet med ekstremt lave responstider uden udsving også være relevant for en lang række virksomheder på tværs af brancher.

Det gælder især producenter og tunge industrivirksomheder, som med deres særlige behov for at integrere robotter og sensorer i realtid, vil have gavn af deres eget private trådløse netværk, hvor de ikke skal slås med ledninger og kabler. Derudover forventes løsningen også at kunne være attraktiv for virksomheder med kontoransatte, hvor et privat netværk tilpasset den enkelte kundes behov for sikkerhed, oppetid, service etc. kan fungere som en erstatning eller supplement til det traditionelle Wi-Fi.

Hos erhvervsdirektør Mikkel Kruse er der ingen tvivl om det kæmpe potentiale i teknologien. Næste skridt bliver at udforske anvendelsesmulighederne sammen med kunderne med henblik på at udvikle nye relevante koncepter og begynde leverancen af de første private netværk inden for en overskuelig fremtid:

”I øjeblikket er vi i fuld gang med at hyre de rette specialister og få stablet branchens bedste team på benene. Derefter bliver opgaven at gå til markedet og fortsætte dialogen med de virksomheder, som vi allerede har bekræftet interesse fra, så vi kan komme i gang med at levere løsningerne til nye og eksisterende kunder,” siger Mikkel Kruse.

Det nye team kommer til både til at få ansvaret for salg, produktudviklingen og markedsføringen af de nye private netværk og IoT-løsninger, som Telenor allerede har solgt med stor succes igennem et par år. Carsten Fich er hentet internt til at stå i spidsen for det nye område, mens de øvrige kandidater rekrutteres eksternt.

Related links

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Telenors pressetelefon

Telenors pressetelefon

Pressekontakt 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S

Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692