Gå til indhold
​Telia og Telenor fremtidssikrer mobilnetværket med nye 5G-frekvenser

Pressemeddelelse -

​Telia og Telenor fremtidssikrer mobilnetværket med nye 5G-frekvenser

Telia og Telenor, der sammen driver Danmarks største mobilnetværk, investerer mere end 740 mio. kroner i digital, dansk infrastruktur ved Energistyrelsens auktion over mobiltilladelser. Frekvenserne skal bruges til den fortsatte udrulning af 5G, som øger kapaciteten i netværket, introducerer nye muligheder for erhvervslivet og giver kunderne bedre mobiloplevelser.

Danmarks største mobilnetværk rustes til fremtiden
Telenor og Telia er i gang med at udbygge det landsdækkende fælles mobilnetværk med 5G-teknologi, som de nyerhvervede frekvenser kommer til at understøtte.

”Vi er godt tilfredse med auktionens udfald, hvor vi fik de frekvenser, som vi ønskede, til at fremtidssikre vores netværk. Vi har allerede i dag et rigtig stærkt netværk, og med de nye frekvenser kan vi tilføje endnu mere kapacitet i netværket, understøtte den fortsatte 5G-udrulning til alle danskere og lave 5G-industriløsninger, der fremmer dansk konkurrencekraft,” siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor, der glæder sig over den store mængde spektrum, som selskaberne nu råder over i mange år frem.

Særligt købet af 40 MHz i 2100 MHz-frekvensbåndet, der er den store motor i netværket, og 140 MHz i 3500 MHz-frekvensbåndet, der er et af de vigtigste nye 5G-frekvensbånd, er afgørende erhvervelser.

Thomas Kjærsgaard, CEO i Telia Danmark, uddyber:

Gode mobilforbindelser er vigtigere end nogensinde. Og med frekvensauktionen vel overstået kan vi nu fortsætte moderniseringen af netværket. Fremtidens løsninger til dansk erhvervsliv er baseret på 5G-teknologi. Og familiens digitale oplevelser, hvad enten det drejer sig om underholdning, streaming eller virtual reality, vil få et seriøst skud vitaminer med introduktionen af 5G over de kommende år. Vi fokuserer indledningsvist på at introducere teknologien dér, hvor det kan gøre en positiv forskel for hovedparten af vores privat- og erhvervskunder".

Telia og Telenor har også købt halvdelen (45 MHz) af frekvenserne i 1500 MHz-båndet, der skal bruges til at understøtte den gode fladedækning. Selskaberne har endvidere investeret i 26 GHz-frekvensbåndet, der i fremtiden kan bruges til at give ekstremt høje 5G-hastigheder. Telenor og Telia har erhvervet 600 MHz af 26 GHz-frekvensbåndet.

Fakta om Telenors og Telias netværk
Telenor og Telia ejer hver 50% af TT-netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. TT-netværkets arbejde består i at sikre den højeste kvalitet i netværket og udvikle og fremtidssikre mobilnetværket. Netværket har over 3 mio. mobilbrugere og omfatter i dag både 2G, 3G, 4G og 5G-teknologier. Selskaberne har i dag 5G i de fire største byer på 3500 MHz, og vil bruge de nye frekvenser til at udbrede 5G, og forventer at langt de fleste kunder vil have adgang til 5G i løbet af 2022

Pressekontakter:

Telenor Danmark
Pressechef
Alice Klitholm Duch
M: 26 800 600

Telia Danmark
Pressechef
Mads Houe
M: 2827 0171

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692