Gå til indhold
Telenor bygger 5G-indendørsløsninger

Pressemeddelelse -

Telenor bygger 5G-indendørsløsninger

Danmarks andenstørste mobiloperatør Telenor har nu etableret 5G-indendørsløsninger på lokationerne i Aalborg og København. De højere hastigheder og stabilitet ved 5G adskiller sig markant fra tidligere teknologier, og derfor kan en 5G-indendørsløsning være en bedre løsning for virksomheder på større arealer med mange ansatte.

Sideløbende med, at Telenor er i gang med at udrulle landsdækkende 5G i sit mobilnetværket, så bruger mobil- og internetselskabet også den nye 5G-teknologi til at skabe nye effektive indendørsløsninger. Telenor har netop etableret 5G-dækningsanlæg på hovedkontorerne i Aalborg og København og er dermed blandt de første danske virksomheder til som har indendørs 5G-dækning.

Mobilnetværket trækkes ind i stuen
Med en 5G-indendørsløsning trækker man det landsdækkende mobilnetværk med ind i på kontorerne og får som resultat et meget mere stabilt alternativ til WiFi. Fordelen ved at bruge 5G-mobilteknologien som internet frem for WiFi er en markant højere sikkerhed, rækkevidde og kapacitet. Desuden kan mobilnettet meget bedre håndtere mange devices på en gang i modsætning til WiFi, der ofte møder interferens og dermed dårlig brugeroplevelse. Det betyder, at virksomheders medarbejdere får en mere stabil dækning, da de udelukkende er på mobilnetværket og ikke skal skifte mellem WiFi- og mobilteknologierne.

”Mobilteknologier er mere modstandsdygtige, da de er bygget til at levere en højere sikkerhed og stabilitet end de private WiFi-forbindelser er, og derfor er mobilteknologierne også markant sværere at hacke. Udover at sikre sine medarbejdere et mere sikkert og stabilt internet, så kan der også være nogle økonomiske fordele, da mobilteknologiernes høje rækkevidde kræver langt færre antenner i bygningen. Når anlægget først er sat op, så behøver virksomhederne hverken at bekymre sig om opdateringer eller vedligeholdes, det gør vi jo automatisk i mobilnetværket,” siger Jesper Mølbak netværksekspert i Telenor.

For virksomhederne ligger der samtidig ofte yderligere besparelser ved, at de samler deres telefoni- og internettjenester hos én udbyder.

Kombinationen af fiber og 5G
Man skaber en 5G-indendørsløsning ved at anvende virksomhedernes fiberforbindelse og så lader 5G-teknoloigen fra mobilnetværket distribuere internet i alle kroge af ens virksomhed på samme måde som det landsdækkende mobilnetværk. Med de høje 5G-hastigheder får medarbejderne det maksimale ud af virksomhedens fiberforbindelse. 

Emner

Kategorier


Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.100 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Kontakt

Cecilie Bruun Iversen

Cecilie Bruun Iversen

Pressekontakt Pressechef 25 600 800

Relateret materiale

Gode forbindelser via mobil og bredbånd

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1000 medarbejdere, har 38 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien. Du kan læse mere om os på www.telenor.dk.

Telenor A/S
Frederikskaj 8
2450 København SV
CVR: 19433692